Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Nap: 2011. szeptember 18.

Áramszünet

Érden a parkvárosi rész egyik jellegzetessége, hogy időnként villamosenergetikai csodákat történnek. Jellemzően: Parkváros egy részében van közvilágítás, a másik részében nincs Ha villámlik, áramszünet lesz Ha esik az eső, áramszünet.

Keep Reading →

Apróságok

Nem vagyok benne teljesen biztos, hogy örököltem, vagy csak az évek során alakult ki, hogy azonos tulajdonságú azonos tudású dolgok közül nekem mindig a kisebb tetszik. Ha van két azonos.

Keep Reading →

A TESCO dicsérete

A Tesco egybeforrt a gagyi fogalmával. Beépült a köztudatba, ha valami nagyon ócska, vagy szörnyen gagyi, akkor az emberek azt mondják rá: tesco gazdaságos! Angliában a Tesco szülőhazájában az áruházak.

Keep Reading →

Kvasz kész

Az embernek legyen mindig alternatívája. Ha a kedves üzlettársak elcseszik a forráskódot, és nem javítják, akkor programozás helyett mást kell csinálni. Így hát leszűrtem a kvaszt! És végre olyan lett,.

Keep Reading →

Zelleres só

Amerikában, a Bloody Mary szülőhazájában gyakran használják a húsok illetve levesek ízesítésére a zelleres sót.  Elkészítése roppant egyszerű, a zellermagokat alaposan össze kell törni mozsárban, majd tengeri sóhoz kell adni,.

Keep Reading →

Remoulade szósz

  Hűűú, ezt a receptet már régóta vadásztam, és most tessék, az ölembe pottyant. A remoulade szószt névről már ismertem régóta, de sose ettem azelőtt, mielőtt nem mentünk ki Dániába..

Keep Reading →

Csimoták

Azt hittem, hogy a csimota szót csak én ismerem, de nem, megtaláltam lexikonban is! 🙂 Sőt, van egy Csimota könyvkiadó is! És akkor, egy kép a csimotákról…

Keep Reading →

A kukorica gyermekei?

Volt anno egy thriller, a címe az volt, hogy: A  kukorica gyermekei. Izgalmas film volt, fiatal tinédzser koromban láttam, és eléggé rémisztőnek találtam. Mostanában azon gondolkoztam el, hogy lehet hogy.

Keep Reading →

WC kipipálva

Hivatalosan is befejeztem a WC -t! Kifúgáztam a csempét, feltettem az ajtókeretet, a keretnek megfelelően módosítottam a küszöböt (azaz méretre vágtam), felmostam, kitakarítottam a WC -t, új tablettát tettem a.

Keep Reading →