Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

A túl sok semmi

Avatar photo
You are Reading..

A túl sok semmi

Élte az életét. Büszkén, vidáman, EGYEDÜL. Szingli vagyok! – hirdette magáról barátainak. Reggel 7:30 -kor ébredt. A kávépárnát még pizsamában gyömöszölte bele a kávégépbe. Jobb lett volna venni egy olyan gépet, ami frissen őrli a kávét, de amikor a boltban volt, erre beszélte rá a jóképű huszonéves eladó. A mosolyából rögtön tudta, hogy sokkal több dolgot szeretne neki „eladni”!

Két napig hancúroztak megállás nélkül az ágyban!

Szemtelenül fiatal volt! Majdnem 10 év volt köztük. Amikor negyedik osztályba járt, akkor született meg Bálint. A kapcsolatuk nem tartott sokáig. Talán ha 3 hétig… Elunta. Egy 25 éves srác jó az ágyban, de még túl gyerek! Neki komolyabb barátra volt szüksége!
A reggeli pirítóst megkente krémsajttal, elővett hozzá a hűtőből olajbogyót, és pro-biotikus itallal öblítette le. Kesernyés ízt érzett a torkában. Még jó, hogy mindig volt nála mentolos „cukor nélküli cukorka„. Az olajbogyót 26 éves koráig nem szerette, de Marcell elvitte egy étterembe, ahol a friss saláta között megbújt a pikáns szicíliai fekete olajbogyó.
Marcellhoz csak ez az egy pozitív emlék kötötte. 2 hónapig jártak, hetente kétszer – háromszor találkoztak. Akkor is csak este. Szinte mindig az ágyban kötöttek ki. Nem volt túl jó lepedő akrobata. Jobb is, hogy vége lett.
A tükör előtt ellenőrizte a blúz, és a szoknya színharmóniáját. Erősebb lámpa kellene ide, gondolta! Ha Gábor itt lenne, már hozná a szerszámos ládáját. A varázslatos szerszámos-ládáját, amiből nem csak csavarhúzó, kalapács, fogó került elő, hanem svájci csokoládé, vagy egy cserepes virág is! Talán harmadik alkalommal hívta ki valami csip-csup dolog miatt, és Gabi előhúzta a csokoládét. Ő is érezte, hogy itt nem az ajtókilincs szorulásáról volt szó, hanem arról, hogy újra lássa a jóképű ezermestert. A hirdetését interneten találta meg, amikor elöntötte a fürdőszobát a víz. Utóbb kiderült, hogy a mosógép csöve repedt meg. Jót nevettek rajta, a fiatal lakásmentő egy pohár kólával és egy ígérettel beérte. Betartotta az ígéretét. Ha bármi probléma volt a lakásban, azonnal hívta. Egy idő után már nem csak a problémák miatt csörgette meg. A kapcsolatuk majdnem 4 hónapig tartott. A baráti körük, és az érdeklődési körük is más volt. Megmérgezte a kapcsolatukat. Úgy érezte, Gábor szorong, és nem őszinte. A szakítás váratlan volt, egy telefonhívás, és Gábor már a maga útját járta!
Bosszúszomjas volt. Tört, zúzott! Ez így nem lehet, nem jöhet ki vesztesen egy ilyen helyzetből! Csalódottságát pár napos kapcsolatokkal orvosolta. Volt, hogy már másnap nem is emlékezett a nevükre. Ahogy jöttek, úgy mentek. Nem számolta, hogy hány hónapig-, évig csinálta. A 34. születésnapján mutatták be neki Ernőt.

Megborzongott a névtől! Aztán megborzongott attól, hogy Ernő kopaszodott!

Mindig is tartózkodott attól, hogy kopaszodó férfiakkal ismerkedjen. Ernő 2 évvel volt idősebb nála. Húsboltja volt, de időnként disznóvágásra is hívták. Azt mondták, Ő fűszerezi a Dunántúlon legjobban a kolbászt, a hurkát.
A beszélgetésből, séta lett, majd még több séte. Aztán egyik nap elcsattant egy csók. Meleg volt, és megmozdított benne valamit. Most először érezte, hogy valaki mellett biztonságban van.Határtalan volt a szerelem köztük. Élvezték az együttléteket, mindkettőjüknek kötetlen volt a munkarendje, ezért amikor kedvük volt, akkor találkoztak.
Megismerkedett Ernő lányával is. Szimpatikus kislány volt, 7 éves, és ragaszkodó mint egy kismacska.
Mint egy mesébe, gondolta. A királylány megtalálja az Ő Hercegét!

De az élet nem úgy működik mint a mese… Boldogan éltek míg…

Míg nem ismerte meg Ernő kegyetlenebb, gorombább énjét. Azt az Ernőt, aki ha kiborítják, ordít, üvölt, és rángatja azt, akivel vitatkozik.
Barátnői azt mondták, hogy mindenkinek vannak rossz napjai, fogja fel úgy, hogy ez egy próba volt. De amikor már a hatodik próbán is túl volt, abba akarta hagyni.
Kimondani a végső szót nehezebb volt, mint gondolta. Túl sok emlék fűzte már a férfihoz. De a szép emlékeket besározta a durvaság és kegyetlenség.
Összeroppant, és az alkoholba menekült. A munkájában se talált semmi szépet.
Reggel egy pohár borocska, majd délben még egy pohár. Este aztán az üveg aljára nézett. Volt, hogy mosdatlanul indult az irodába.

37 volt. Rengeteg kapcsolattal a háta mögött. Bejárta a fél világot, mégis úgy érezte, hogy az élete üres. 37 évesen döbbent rá arra, hogy a szinglisség mint egy örvény, elnyelte. 37 évesen nem tudott semmit felmutatni. A lakás-, az autó-, a bankbetétek, mind mind földi hívságok voltak. De nem tudták pótolni az anyaságot, a család melegét! Nem tudták pótolni az aprócska gyermek ujjak simogatását, a meghitt családi vacsorák varázsát.

Túl sok üresség volt, túl sok semmi volt az életében!

1 Comments

  1. Ő sem azért szingli mert azt akarja hogy az legyen…
    Vannak szerencsések, akiknek hamar sikerül megtalálni azt az embert, akivel le tudják élni az életüket. Vannak, akik hosszú éveken át keresik az igazit, rengeteget csalódnak, de nem adják fel, mert reménykednek, és vannak, akik feladják egy idő után…
    Szinglinek lenni nagyon nehéz. A mai világ szinglijei a feminista mozgalom hozadékai, ők joggal mondhatják, hogy: én nem akartam ezt, nekem semmi közöm hozzá! De ezt már nem lehet visszacsinálni. A nőket már nem fogják sohasem úgy tisztelni és védelmezni, mint azelőtt.
    Azok a szinglik pedig, akik élvezik ezt, sokkal kevesebben vannak mint mi…

Comments are closed.