Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

A legegyszerűbb piramis, amit valaha prezentáltak

Avatar photo
You are Reading..

A legegyszerűbb piramis, amit valaha prezentáltak

A piramis játékok készítői mindig megpróbálják bebugyolálni az ötletüket valami olyan köntösbe, aminek komoly üzleti jellege van. Végre egy őszinte versenyző érkezett ebbe a lagymatag közegbe.

A neve: Első Internetes Pénzkereső Klub (penzklub.com)

A cég aki az ötlet mögött áll a Blue Dolphin Ltd (amiről sehol semmit se lehet találni), bejegyzett székhelye a Seychelles szigeteken van (ami köztudottan a pénzmosás melegágya), aMahé,  Rue de la Perle Providence, Global Gateway 8 szám alatt. Már itt gyanússá válik a dolog, ugyanis ilyen utca nincs Mahé -ban, vagy ha van, akkor egyik térképgyártó cég se tud róla! De ezen tegyük túl magunkat, hidjük el, hogy egy létező cég van mögötte, nem egy kamu címről és cégnévről van szó! 🙂

Miután ellenőriztem a Seychelles -re bejelentett offshore cégeket, még érdekesebb dologra akadtam! Nincs bejegyezve oda a cég! Hmmm… Kezd érdekessé válni!

Mind a penzklub.com, mind a klubmail.com oldalak a NameCheap.com -onn keresztül regisztrálták, így nem látható a regisztrálást végző személy kiléte! Még egy kétely!

Az is kétséges számomra, hogy egy EU -n kívüli cégnek nem kell semmilyen adót fizetnie a pénzmozgások után! Kíváncsi leszek azokra az arcokra, akiknél vagyonosodási vizsgálatot folytatnak, és az adóellenőrök rákérdeznek arra az X ezer forintra, ami a számlájukra érkezett a Seychelles szigetekről.

Ellenőr úr, az adómentes!!!

De haladjunk szépen tovább. A klubba kétféleképpen lehet belépni:

  • Gyémánt VIP tagság (39980 Ft)
  • Arany tagság (4990 Ft)

Már a bevezetőben jól látszik a Ponzi séma, hiszem: 

A behozott tagok tagdíjából 50% azonnali, adómentes részesedés,  A behozott tagok által behozott tagok tagdíjából 10% azonnali, részesedés. 

Semmi másról nem szól, mint arról, hogy gyűjts ismerősöket, akik hajlandóak a semmiért 40.000 Ft -ot fizetni, majd ennek a felét rögtön megkapod. Ha ők is gyűjtenek pancsereket, akkor azoknak még a 10% -át megkapod. Arra azonban már gondosan ügyeltek, hogy a piramis többi építőkockájából már ne részesüljön a delikvens, hiszen a harmadik szintről már nem fog pénzt kapni.

Na jó, tévedtem egy kicsit, hiszen itt is megjelenik az az ominózus pongyola, amibe belecsomagolták a piramis játékot:

 Belépés a klubtagoknak fenntartott területre, ahol mérhetetlen mennyiségű pénzkereseti lehetőség leírása található a tagok gyakorlati véleményei szerint rangsorolva, A Klub erőforrásainak használata (Pl.: egy pénzkereseti lehetőség véleményezésénél lehetőség a saját szponzorlink megjelentetésére, így szponzoráltak gyűjtésére)., A nagyértékű Gyémánt VIP könyvtár használatának joga, amely garmadával tartalmaz a pénzkeresethez nélülözhetetlen könyveket. 

Azaz ezért a pénzért a jelentkező „szolgáltatást kap”, ezért ez egyfajta szolgáltatási díj! Arra sehol sincs lehetőség, hogy ellenőrizzük, vagy legalább pár morzsát kapjunk a nagy értékű VIP könyvtár tartalmából! Valószínűleg ilyen nincs is! Ez egy ócska lehúzás, aminek lesz megint 30-40 áldozata! 

A készítőnek 6.000 forintjába került a domain név és tárhely megrendelése, és 800.000 Ft -ot kereshet vele, ha talál 40 embert, aki belép Gyémánt VIP tagsággal!