Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

„A nemzetközi helyzet fokozódik”

Avatar photo
You are Reading..

„A nemzetközi helyzet fokozódik”

Ma újabb telefonhívást kaptam. A tegnapi iPhone -os lány édesanyja hívott fel, a szememre vetve, hogy jól átvertem a lányát. Érdekes módon ugyanazt a mantrát szajkózta, amit a lánya is, hogy felismertek (egy 2014 -es fénykép alapján???), és hogy az én nevemet adta meg a BARÁTOM, akitől a telefont vették.

Próbáltam meggyőzni észérvekkel, hogyha én csaló lennék, és át akarnék valakit verni, akkor miért lenne saját blogom, miért lenne publikus, és úgy általában miért lennék teljesen „transzparens” mindenki számára, aki beírja a nevemet a Google keresőjébe?

Hatalmas paradoxon van ebben. Ha valaki trükközik, átver másokat, akkor nem lobogtatja a zászlót a Széll Kálmán téren, hogy emberek, én vagyok az, aki átver mindenkit. Az az ember inkább lapít, meghúzódik a háttérben, nem publikussá teszi a facebook oldalát.

Gondolnám én, de a hölgy ennek az ellenkezőjéről próbált meggyőzni. Szerinte ez volt az első próbálkozásom (ezért nem tüntettem még el magam), és nem feltételeztem, hogy így fog elsülni.

Feljelentés

Mert hogy a hölgy megfenyegetett, hogy feljelent, hogyha nem adom vissza a pénzt és / vagy nem oldom meg a telefon letiltásának feloldását.

Rákérdeztem, hogy mi van azzal, hogy én javasoltam a lányának azt, hogy menjen be a rendőrségre és tegyen feljelentést? Hiszen ha én vertem át őket, akkor inkább le kellett volna beszélnem erről, és meg kellett volna győznöm valami egészen másról (pl. kap egy másikat, vagy visszaadom a pénzt, azaz hitegetnem kellett volna).

Ehhez képest én, a 43 évesen a bűn útjára lépett ember, tettem neki javaslatot, hogy a rendőrséget vonja be, mert ők ki tudják kérni a telefon IMEI száma alapján az eredeti tulajdonos nevét / címét / elérhetőségét kérni. És itt rögtön megoldódna az egyes számú kérdés, a letiltott telefon, hiszen a tulajdonost megkeresve meg lehetne kérni, hogy ugyanmár menjen be a szolgáltatóhoz és kérje a telefon tiltását.

De természetesen erre is volt egy frappáns válasz: Mert nem gondoltam komolyan, hogy ők tényleg fel fognak jelenteni!

Igazából itt én már nem tudtam mit hozzáfűzni, zötyögve a villamoson éppen egy számomra teljesen idegen nő rendőrségi feljelentéssel fenyeget, miközben azon agyalok, hogy nem -e valamelyik hülye haverom még hülyébb poénjáról van -e szó?

Végül a hölgy KÉT ÓRA haladékot adott, hogy ennyi időm van lerendezni ezt a dolgot. Mivel annyira szürreális volt az egész helyzet (egy telefonon bediktált név-, egy blogról levadászott kép alapján százszázalékos beazonosítás, fenyegetőzés rendőrségi feljelentéssel, egy meg nem történt találkozó, egy soha nem létezett telefon), ezért megköszöntem neki hogy hívott, és mondtam, hogy a feljelentésnek állok elébe.

U.i.:

Ezen a fórumon szeretném jelezni tisztelt hölgyem (ha Ön, vagy a lánya olvassa), hogy a fenyegetésnek, illetve becsületsértésnek is igen csúnya jogi következményei vannak, hogyha azok megalapozatlanok!