Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

ABEV ÁNYK és a Windows 7 64 bit

Avatar photo
You are Reading..

ABEV ÁNYK és a Windows 7 64 bit

Ma délelőtt szükségem lett volna az ABEV ÁNYK alkalmazásra egy nyomtatvány ellenőrzése miatt, így az APEH (elnézést, most már a sokkal szimpatikusabb NAV) honlapjára felmásztam, és letöltöttem. Pár nappal korábban telepítettem a Windows 7 64 bites verziójához a Java hetes verzióját, ezért probléma nélkül elindult az online telepítő. Pár percen belül már a gépemen is volt a program, nosza, kattintsunk az ikonjára!

PAFF!! Egy fekete ablak ugrott fel, de el is tűnt azonnal! Még háromszor próbálkoztam, de semmi eredmény. Ellenőriztem a futtatható fájlt, a c:\User\Public\abevjava\abevjava_start.bat -ra mutatott. Parancssor indítás, batch fájl indítás, majd pár hibasor, de az ÁNYK nem akart elindulni! 

Ellenőriztem, és a következőt találtam:

@CALL .\setenv.bat

@%ABEV_JAVA_HOME%java %MEMORY_OPTS% -jar boot.jar

@%ABEV_JAVA_HOME%java %MEMORY_OPTS% %TUNING_OPTS% %RUN_OPTS% -DentityExpansionLimit=128000 -jar abevjava.jar cfg=cfg.enyk %1 %2 %3

Mint látszik, a java.exe -t futtaná az ABEV_JAVA_HOME környezeti változóban beállított útvonalon. De bíz olyan nincs, ugyanis azt elfelejtette beállítani.

Utánaolvasás a NAV honlapján, ott figyelmeztetnek, hogy a 64 bites Java -t töltsem le, csak az lehet a hiba! Ellenőrzöm, azt töltöttem le!

Létrehoztam a környezeti változót kézzel, de ez se segített, mert az útvonalban szóköz van (Program Files), ezért egyfolytában hibát dobott. Ha az útvonalat macskakörmök közé tettem, akkor a batch fájl lett hibás, hiszen a futtatandó program kívül esett az útvonalon.

Végül kilistáztam a dir /X -el a Program Files könyvtár rövid alakját, és ezt írtam be a környezeti változóba. És láss csodát, elindult az ÁNYK!

És akkor íme a lépések, ahogy meg kell oldani:

  1. Start menüre kattintás
  2. Számítógép -re jobb oldali gomb, majd Tulajdonságok
  3. Speciális rendszerbeállítások
  4. Környezeti változók
  5. Rendszer változóknál Új… gomb
  6. Változó neve: ABEV_JAVA_HOME, változó értéke: C:\PROGRA~1\Java\jre7\bin\
  7. Mentés
  8. Ablakok bezárása
  9. A számítógépet újra kell indítani, hogy a környezeti változó „életbe lépjen” (Köszönet Zs -nek az információért!)
  10. ÁNYK indítása

3 Comments

  1. Hello! Én is megpróbáltam, de sajnos nem sikerült 🙁

  2. Nagyon hálás vagyok ezért az útmutatásért. Éva Katalinnak talán azért nincs sikerélménye, mert a 9. pont (ÁNYK indítása) előtt, a PC-t újra kell indítani, hogy betöltődhessen az új környezeti változó.

    • Kedves Zs, Köszönöm a hozzászólást, beleírom az újraindítást is a bejegyzésbe!

Comments are closed.