Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Éljen Dávid!

Avatar photo
You are Reading..

Éljen Dávid!

Dávid és Góliát harcában mindenki a kicsi Dávidnak drukkolt.

Nem kell túl messzire menni, Bob Sapp és Kunkli Tivadar összecsapásakor is az egész ország Kunklinak drukkolt, aki 47 éves, és 80 kilóval könnyebb az amerikai szörnynél.

Délben elmentem, hogy megvegyem a konnektorokat, villanykapcsolókat a lakásba. Már jó ideje kinéztem a Legrand kapcsolók közül egy szolíd, de mégis szép családot (Valena). Először a nagy Góliátoknál (BauMax, Obi, BricoStore) próbálkoztam. Egy – egy darabot kaptam, de a több mint 50 dolgoból nagyjából 10 -et tudtam csak beszerezni. Egyik helyen arra hivatkoztak hogy PONT akkor fogyott el, a másik helyen bevallotta az eladó, hogy ők az olcsó kínait árulják, mert az kell a népnek. A harmadik helyen pedig nevetve említette meg az eladó, hogy 3-4 darabnál többet nem mernek raktáron tartani, mert drága! A szót, hogy drága jegyezzük meg!Így 4-5 órás rohangászás után szinte semmit se sikerült beszereznem, csak ideges lettem. A Baumax -ban az eladó azt javasolta, hogyha jót akarok magamnak, akkor ne ilyen nagy áruházban keresgéljek, hanem villamos szaküzletben próbálkozzak!
Pár napja kinéztem egy céget, a munkahelyemtől 20 percre.

Délben felpattantam, és elindultam. Két villamos átszállással már ott is voltam. Egy 3 emeletes ház oldalában, a pincében volt a szaküzlet (ingyen reklám, mert megérdemlik: elektroserv.hu). Az üzletben barátságosan fogadtak, rögtön a segítségemre siettek és 10 perc után szinte mindent sikerült összeszednem. Néhány kapcsolónál illetve a TV aljzatoknál felhívta a figyelmemet arra, hogy lehetnek problémák ha másfajtát veszek, mint amilyen kellene, így azokat nem javasolta, hogy „csak úgy” megvegyem. Miután sikerült mindent összeállítani, nyomtatott egy szállítólevelet, amiben még egyszer ellenőriztük, hogy minden megvan -e. Mikor a fizetésre került a sor, az 55 év körüli eladó kedvesen megjegyezte, hogy akkor én most kapok 5% kedvezményt, mert olyan sok mindent vásároltam! Teljesen megdöbbentem! És miután rákérdeztem, hogy mi van akkor ha többet vettem egyik vagy másik dologból, azt mondta, nyugodtan menjek vissza, és vigyem vissza a bontatlan terméket, levásárolhatom!

Egy igazi Dávid volt ez a kis bolt! Kedves eladók, hatalmas kínálat, szakértelem.

Szégyellem magam, hogy eddig nagyáruházban vettem meg az elektromos dolgaimat.

Nálam így aratott győzelmet Dávid Góliát felett!