Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Ispánk vol 1

Avatar photo
You are Reading..

Ispánk vol 1

Péntek reggel, 6:40 ébredés. Előző este mindent összecsomagoltam, összepakoltam. Gyors zuhanyzás, fogmosás, hátizsák, fényképezőgép, kosár a kézbe, és már indulok is a buszhoz.

8:10 -ra odaértem az ELTE -hez, ahol már két – három ember ácsorgott. 8:35 -re megérkezett a kisbusz, és 9:15 -kor mindenki a buszon volt. Indulás az Őrségbe!

Sajnos a sofőr nem volt a száguldozós típus, a Mercedes kisbusszal 90 km/h sebességgel mert csak menni, így a 260 km- es út nagyjából annyi ideig tartott, mintha normál tempóban leautóztam volna az Adriára!

Végül 14 óra környékén megérkeztünk Ispánkra. Csodálatosan szép hely, csendes kis falucska, néhány házzal és az Arkánum szállóval.

Lepakoltunk mindent, majd megmutatták a helyünket. Két szoba, benne 8 – 8 ágy. Kiválasztottam egyet, majd megettem a 8 szendvicsből kettőt.

15 órakor a kis csapat kosarakkal (és Keve úr fényképezőgéppel felszerelkezve) szált fel a kisbuszra, alig 5 perc autókázás után már ott voltunk az első célpontnál, egy ERDŐNÉL!!! 😀

Mindenki bevágtatott, mint akit kergetnek, és veszettül keresni kezdte a gombákat. Első sikerélmény: egy áltrifla. Majd mégegy, és mégegy, és mégegy… Tele volt vele az út.

Aztán utána jöttek a szebb, érdekesebb gombák, de mindegyikből 1 – 1 darab.

17:30 környékén újra busznál voltunk, vissza a szállásra. Ott 19 óráig pihenő. 19 órakor kezdődött a talált gombák osztályozása, felismerése, etc…

Mondanom se kell, hogy voltak renitensek, akik a két időpont közötti időt nem pihenéssel, hanem a helyi kocsmával való gondos ismerkedéssel ütötték el. Pár sör után oldódott a hangulat, és túl voltunk a bemutatkozáson. Kellett még pár üvegnyi a csapatnak, hogy egészen jó kis beszélgetésbe elegyedjünk, de sajnos a 19 órás időpont vészesen közeledett.

Miután megvoltunk  a gombák elemzésével (még enyhén illuminált állapotban), egy önellenőrzést tartottak a tanárok, minek során 60 fényképet mutattak be, ahol fel kellett ismerni a gombát. Csőd! Alig ismertem fel valamit… 🙁

Miután végeztünk (21 óra lehetett) újra vissza a kocsmába, ahol már igazán jó hangulatban tellett az idő! 😀

Hajnali egy volt, mire visszaszállingóztunk a szálláshelyre.

Természetesen minden csoportban van egy horkolós (ez nálunk Tamás volt), aki miatt a többiek nem tudnak aludni… 😀

Nem is igazán emlékszem, hogy aludtam -e, vagy csak időnként elbóbiskoltam, mindenesetre másnap reggel 7 órakor már talpon voltam!

 

Ohh! Arról elfeledkeztem, hogy a közös zuhanyzóban elromlott a meleg víz szolgáltatás, emiatt hideg vízzel zuhanyoztam. 😀

Keve úr bírja a hidegvizet! 😉