Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

The item is pre-advised, ez meg mit jelent?

Avatar photo
You are Reading..

The item is pre-advised, ez meg mit jelent?

Kínából rendeltem egy fasszentos bambusz párolót. az eddigi rossz tapasztalataimból kiindulva már alapból kértem hozzá nyomkövető számot (tracking number), hogy lássam, mikor és hogy nyeli el a csodálatos Királyi Magyar Posta a csomagot.
Meglepődve tapasztaltam, hogy Holland számot kapott (NL a vége). Rákerestem gyorsan a holland posta honlapján a csomagra és lekókadt a mosoly a szám széléről, mert csak ezt láttam:

The item is pre-advised

De ez mi a fenét jelent??? Mi az, hogy előtanácsolva???
Kis keresés után a Holland Posta Twitter bejegyzései között (hoppá, van ilyen a Magyar Postának???) megtaláltam a választ.
Lényegében arról szól, hogy a csomag kínai szállítója előre kér nyomkövető kódokat a holland Postától. Miután a hajó amivel küldik, kiköt, ezeket a nyomkövető kódokat megkapják és szépen felmatricázzák a megfelelő csomagokra. Ezután adják át újra a Holland Postának, aki ezután elindítja az európai útjára.
A fenti üzenetet akkor kapjuk, hogyha még a hajón van a termék, azaz már kiosztotta a Holland Posta a nyomkövető számot, de még nem kapta meg a hozzá tartozó csomagot. Ilyenkor várni kell türelmesen. Ha 2 hét után még mindig ebben az állapotban van, akkor a kínai céget érdemes megkeresni, hogy ugyan már nézzenek utána a csomagnak!