Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Akik ragaszkodnak az ügyfélhez, avagy Telenor te drága

Avatar photo
You are Reading..

Akik ragaszkodnak az ügyfélhez, avagy Telenor te drága

Régóta tisztába voltam vele, hogy a Telenor az egyik (ha lehet ilyet mondani 3 versenyzős futamban) legdrágább mobil szolgáltató. Percdíjai még csak – csak megközelítik a konkurensekét, de a hozzá adott plusz értékkel mindig gond van!

Mire is gondolok?

Van nekem egy előfizetésem, ami 6800 Ft. Ezért én havonta 180 percet telefonálhatok, illetve küldhetek SMS -t (amíg belefér a keretbe). Ezen felül semmi extra. Persze, most a Telenor igazgatója felböffentheti, hogy ez nem igaz így, mert kaphatok akciós készüléket, meg van hangrögzítés, meg mindenféle csilivili hülyeség, amit az ember soha az életben nem használ.

De! Ha szeretném megnézni az elektronikus leveleimet, akkor már bíz gondba leszek, mert Telenor 600 Ft -ért 50Mb  (dobpergés… 12 Ft / Mb ) biztosít csak nekem olyat. De ha én ezt nem jeleztem előre (azaz nem kérem havidíjasan), akkor már egészen más a baba fekvése, hiszen akkor már rögtön felugrik a tarifa 11 Ft / 10 kb -ra, ami néhány levél és melléklet esetén felmegy 600 – 700 Ft -ra! És ekkor még csak két – három levelet, meg a hozzájuk csatolt mellékletet néztem meg! Nem szörföztem a neten, nem néztem meg facebook -on a haverokat, nem kerestem youtube -on videókat!

Ez okból döntöttem úgy, szolgáltatót váltok. Átnéztem mind a három szolgáltató ajánlatát, és a Vodeafone Mátrix 2 közelítette meg legjobban a jelenlegi díjszabásomat, igaz, 1300 Ft -al olcsóbb, és 500 Mb internet is van benne!

DE! 

A Vodafone -nál próbálnak az új ügyfelek kedvébe járni, és millió más plusz szolgáltatást nyújtani, ilyen például a +150 perc Vodafone hálózaton belül. Vagy a keddi olcsóbb mozi. És még sorolhatnám azokat a kicsi pluszokat, ami miatt jóval szimpatikusabbak, mint a konkurencia!

Nem mellesleg letölthető android operációs rendszerre egy aprócska program, amivel meg tudom nézni, hogy mennyi internetet- vagy telefon percet használtam fel. Nem fogok hó végén rácsodálkozni a számlára, mert bármelyik pillanatban meg tudom nézni!

 

Elindultam hát, hogy a Vodafone -nál megkössem a szerződést. Az ügyintéző 30 perc alatt megvolt mindennel, és figyelmeztetett, hogy csak akkor tudják áthozni a telefonszámomat, ha minden adat egyezik a Telenor -nál megadottakkal. Javasolta, hogy battyogjak át a Telenor ügyfélszolgálatára, és egyeztessem le azokat.

Így második utam az Allee -ban a Telenor ügyfélszolgálatára vezetett, ahol megkértem az ügyintézőt, hogy ellenőrizzen mindent. Jelezte, hogy az adatok egyeznek.

Örültem, és dörzsöltem a tenyerem, hogy milyen ügyes voltam.

A megjelölt napon (amikor a szolgáltató váltásnak kellett volna megtörténnie) reggel érkezett egy SMS, miszerint a Telenor adathibára hivatkozva visszautasította a Vodafone kérését!

Pffff!!

Délután rohantam be a Vodafone -hoz, hogy ez most mit jelent, sajnos ők nem tudtak választ adni, mert a Telenor nem adja meg, hogy mivel volt probléma. Csak annyit küld, hogy PROBLÉMA volt! Slussz – passz!

Szuper. Két napig ki se látszottam a melóból, így csak csütörtökön tudtam elmenni a Telenor -hoz, ahol elmondtam, mi a problémám. Technikás ügyfélként már vitte magammal a Vodafone -os szerződésemet, hogy azzal hasonlítsák össze. A kis hölgy kedves volt és segítőkész, kétszer is végig nézte, de nem talált problémát. Végül kibökte, hogy valószínűleg azzal lesz a baj, hogy a Vodafone – nál Keve Gábor András, míg a Telenornál Keve Gábor néven lett felvéve a rendszerbe!

Pfffff!!!! Ha nem foglalkoznék adatbázisokkal, és relációs műveletekkel, akkor ezt még akár meg is érteném, de könyörgöm:

  • Megadtam a személyigazolvány számomat
  • Megadtam a lakcímkártya számomat
  • Megadtam a születési időpontomat
  • Megadtam a születési helyemet
  • Megadtam a Telenor -os telefonszámomat
  • Stimmelt az anyukám neve
  • Stimmelt a vezetéknevem
  • Stimmelt az egyik keresztnevem

De ha a második keresztnevem nem stimmel, akkor az már ADATHIBA?????????

Hát hol élünk, 1984 -ben, amikor DBase -ben lettek rögzítve az adatok???? A személyigazolvány számom-, a születési időpontom-,  és a lakcímkártya számom egyértelmű beazonosít engem! Mi lett volna, hogyha nem Keve, hanem Zippernovszky lett volna a nevem! Nyolc hibát lehetne ejteni benne!

Amikor aztán kicsit kifújtam magam, a Telenoros hölgy közölte, hogy 1 nap lesz, amíg az adatok átfutnak a rendszeren!

Nah!!! Itt aztán meg végképp elszállt az agyam!! Milyen amorf rendszert használ a Telenor, ahol 1 nap kell egy keresztnév rögzítés átfutásához????? Az Oracle, MSSQL és Felhőalapú szolgáltatások világában ilyet mondani olyan, mintha egy 2013 -as BMW -ről azt mondanák az eladók, hogy kurblival kell gyújtást adni rá! Skandallum!

 

Végül azért heppiend lett a vége, mert 1 hétre rá már az új szolgáltatónál élvezhettem a telefonálás gyönyöreit! 🙂