Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Vidanet te drága!

Avatar photo
You are Reading..

Vidanet te drága!

A düh beszél belőlem, de szerintem érthető.
Volt már lehetőségem jó pár internet szolgáltatót kipróbálni (UPC, Telekom, Datanet, Nordtelekom, etc..) de ezek közül is a legszánalmasabb a Vidanet volt. A megboldogult Nordtelekom előfizetésem elkezdett vándorolni cégről – cégre, szinte évente, míg végül kikötött a fent nevezett garázscégnél. A vándorlás előtt általában levelet, e-mail -t, sőt jobb esetben telefonhívást is kaptam a szolgáltatótól, hogy közöljék velem a „jó hírt”.
Vidanet-től semmilyen ilyen jellegű értesítést nem kaptam. Az előző szolgáltató még odaböffentett egy e-mail -t, amiben tudatta, hogy akkor ő most átadott a Vidanet -nek. Nagyjából ennyi! Se szerződés, se valamilyen hivatalos értesítés. SEMMI!

Az internet ment, ezért túlságosan nem is törődtem vele. A minősége olyan volt amilyen. Már beletörődtem, hogy az ígért 15 MB/s -os letöltést sohase fogom elérni, nem is pattogtam érte, tűrtem, mint szamár a gabonaőrlőben. Aztán egyik napról másikra bepottyant egy számla levél, amiben már a szép színes Vidanet értesített róla, hogy akkor fizessek, mert ADSL -t használok. Szerződés itt sem volt. Ok, befizettem, majd gyorsan felmentem a honlapjukra, hogy a csekkes fizetést módosítsam e-számlára, mert nagy támogatója vagyok a környezetvédelemnek.
Így telt el nagyjából egy év, amikor is kaptam egy online számlaértesítőt, benne a szokásos havidíj másfélszereséről. Rácsodálkoztam erősen, hogy ez meg mi a fene?!?! Ohh, kis böngészést követően kiderült, hogy a hűségidő lejárt, ezért az általuk megállapított teljes árat számlázták ki nekem. A jó édes anyátokat, gondoltam! Ez övön aluli volt!
Jobb helyeken az embert értesítik róla, hogy le fog járni a hűségidő, és hogy akarja -e folytatni, vagy inkább felmondja a szerződést. Első felindulásomban rájuk dobtam egy e-mail -t, amiben közöltem, hogy azonnal fel szeretném mondani a szerződést. Majd miután kifújtam magamat, és a vérnyomásom is visszaállt a szokásos szintre, kerestem egy másik szolgáltatót. Ott elmondták, hogy nem kel lfelmondanom, csak egy AD kódra lesz szükség a mostani szolgáltatótól és ők szépen elintéznek mindent a háttérben. Gyorsan megírtam a Vidanet -nek, hogy felmondás stornó, AD kódot küldjék.

Legnagyobb megdöbbenésemre a válasz pontosan két hét múlva érkezett meg! KÉT HÉT! Nem két óra, nem két nap! KÉT HÉT! Két hét kellett a Vidanet ügyfélszolgálatának arra, hogy egy AD számot előhalásszanak a rendszeréből és ezt megírják nekem.
Ezután hirtelen kapcsoltak, és megvilgáosodtak, hogy ez a fránya ügyfél el akar menni tőlük, hogyha az AD számot kérte, és az nem jó a cégnek (ki fog fizetni a szolgáltatásért), ezért telefonon felhívott egy ügyintéző, hogy elújságolja: most 20 MB/s -es csomagot kaphatok az előző áron, és csak 1 év hűséget kell aláírnom.
Nosza, egészen jónak tűnik, legyen! Érdekes módon, alig egy óra múlva már jött is visszaigazolás, hogy akkor megköttetett a szerződés. Hihetetlen, gondoltam magamban. Ha nekik fontos, akkor villámgyorsak, ha nekem, akkor ráér…
Aztán telt – múlt az idő, és váratlanul házvásárlási lehetőséghez jutottunk, és mivel kihagyhatatlan volt, belevágtunk!
Gondoltam, átviszem oda a meglévő ADSL -t, hogy a hűségidő miatti büntetést ne kapjak. Fifikás voltam, és FELHÍVTAM TELEFONON az ügyfélszolgálatot a 1203 -on, ahol közölték, hogy oda bíz nem tudják vinni az ADSL -t, mert nem szolgáltatási terület, de no problem, mondjam fel. Az ügyintéző szerint átvett ügyfél vagyok, így nincs hűségidő büntetés. Whooo! – gondoltam magamban!
Április másodikán elköltöztünk, így elérkezett az idő, hogy az ADSL szolgáltatást felmondjam a Vidanet -nél. Tanulva az eddigi válaszidőkből, már telefonon hívtam őket a felmondás miatt. Ekkor az ügyintéző hölgy közölte, hogy ejha, hát akkor itt bünti lesz ám (nem ezekkel a szavakkal), mert a hűségidőn belül mondom fel. Említettem neki, hogy a kolléganője nem ezt mondta, de ő bíz kötötte az ebet a karóhoz (jogosan). Nosza, pillanatok alatt elhadarta, hogy akkor én nyilatkozzak arról hogy tisztába vagyok azzal hogy fizetnem kell a büntit, és behajtót is küldhetnek rám. Mondtam, hogy igen, tisztába vagyok. De azt is megjegyeztem, hogy én át akartam vinni az új helyre, és az ő „hibájukból” nem lehet. A hölgy csak hümmögött, végül megegyeztünk abban, hogy írjak az ügyfélszolgálatra egy levelet, amiben méltányossági alapon kérjem a több mint 18.000 Ft -os „hűségbüntetés” csökkentését.
Meg is írtam az e-mail -t (ÉN HÜLYE), és vártam. A levélben kifejtettem, az előzőekben leírtakat, és azt is, hogy nem volt szándékomban megszüntetni a szerződést, ez csak miattuk történt így.
Eltelt egy hét, semmi válasz. Feltételezem, hogy nagy ívben tojtak rá (ügyfél panaszkezelés = 0). Végül 8 nap után egy kurta elektronikus levélkében közölték, hogy ez bukta számomra, ők bizony nem engednek abból a pénzből egy árva kanyit se! Mindezt úgy, hogy nagyjából 2 évig panaszmentes, pontosan fizető ügyfelük voltam! A legviccesebb azonban a levél végére biggyesztett mondat volt: Köszönjük, hogy ügyfelünk volt.

Mint a fenti nem túl rövid történetből is látszik, a Vidanet Zrt az a fajta cég, akik nagy ívben szarnak az ügyfélre, és csak az Önös pénzügyi érdekeik vezérlik.

Ezúton üzenem a Vidanet -nek, hogy én sajnos nem tudom azt mondani: Köszönöm, hogy az ügyfeletek lehettem!