Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Pandastart.com, átverés vagy sem?

Avatar photo
You are Reading..

Pandastart.com, átverés vagy sem?

UPDATE: Ezt is érdemes elolvasni:

http://www.pandastart.info

Imádom azokat az oldalakat, amelyek „minimális” munkával hatalmas, akár kétszázezer forintos jövedelemkiegészítéssel kecsegtetnek. Az össze ilyen „vállalkozásnak” az az alaptézise, hogy „ami nekem jó, az legyen neked is jó!” illetve „ha te segítesz nekem, akkor én is segítek neked!”.

És hát igen! Ez az igazi jámbor, keresztény gondolkodás. Segítsük egymást, és így mindenkinek jó lesz. 

De vajon tényleg mindenkinek jó lesz? Egy kicsit érdemes beleásni magunkat az oldalon található GyiK -ba. 

Lássuk csak, a pontok elosztásával kapcsolatban nem tudok vitatkozni, így lett kitalálva, elhiszem, hogy jól működik. DE! Ott van rögtön egy érdekesebb pont: „Miből lesz bevétel?” 

Hála az égnek, nem hiányzik a válasz: internetes hirdetésekből! Ohh, hát ez ennyire egyszerű??? Csatlós Csaba úr létrehoz egy böszme nagy link gyűjteményt mások munkájával, majd oda hirdetéseket tesz ki. Ezután a megjelenő reklámok, illetve kattintások után pénz folyik be. Továbbá bizonyos kérdésekre naponta kell válaszolni ahhoz, hogy pontokat gyűjtsünk.

Nézzük, mihez jut Csatlós úr?

  • A rendszert használók személyes adataihoz
  • Google és egyéb internetes reklámok megjelenítésére szolgáló egyedi oldalakhoz, amit a lelkes felhasználók készítenek!
  • A rendszert használó felhasználók személyes szokásait feltérképezve még több adathoz
  • Közvetlenül pénzhez, a garantált 10.000 látogatói hirdetésével
  • Piramisjáték szerűen felépülő juttatási rendszer, aminek a legtetején, ohh mily meglepő Csatlós úr van!

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy az oldal létrehozója egy zseni! Az emberek saját akaratukból lesznek „rabszolgái”, és még örülnek is, hogy azok lehetnek.

De lássuk, hol van a buktatója az egész biznisznek!

  1. Kifizetés: Csak 20.000 Ft -nál történik kifizetés. Egy pont 52 fillér, azaz ahhoz, hogy a 20.000 Ft -hoz hozzájusson bárki is, ~38.500 pontot kell összegyűjtenie. Ha 5 ember van alatta, és azok alatt is 5 ember, akkor ez 31 kattintást jelent naponta. Azaz, ha mindennap 1 pontot kap mindenki, akkor 1240 nap után fog a mini piramis tetején csücsülő úriember 20.000 Ft -ot kapni, ami bizony 3,5 év!
  2. A reklámbevételekből kapnak vissza a felhasználók pénzt. De ki, és hogy biztosítja, hogy a tényleges reklámbevételekből osztja le a megfelelő összeget az alapító? Hogy lehet ellenőrizni, hogy szeptemberben 400.000 Google megjelenés volt, és ebből 12.000 kattintás? Ahhoz, hogy az egész rendszer átlátható és hihető legyen, a tulajdonosnak közjegyző által hitelesített papíron kellene a felhasználói értesítenie a havi bevételekről. Így kvázi azt mondhat és csinálhat, ami neki jó! Egy millió reklám megjelenésnél hazudhatja azt, hogy „óó jaj!! Nagoyn kevesen nézitek az oldalt, így ebben a hónapban CSAK 300.000 Ft votl a bevétel!”. Senki se tudja ellenőrizni az igazát! És nem utolsó sorban a pontok alapján dől el, hogy ki mennyi pénzt kap. Mivel ő van a piramis tetején, így ő biztosan nyer rajta.

Most azon nem is elmélkedek, hogy a kifizetéshez számlát kell adni (adó és járulék vonzat 20.000 Ft  után!)!

Ha valaki biztosan össze tud gyűjteni 100 embert, annak már valószínűleg meg fogja érni. De szokás szerint az átlag felhasználó sose fog a pénzéhez jutni!

46 Comments

  1. Ilyenek a piramisjátékok, nincs ebben semmi meglepő. Aki felül van, az jól jár, a többiek nem

    • Piramisjáték az, amibe pénzt kell fektetni, és nincs mögötte semmi elosztható érték. Itt nagy látogatottságra alapuló hirdetési mechanizmus van, ami kőkemény gazdasági tényező.

    • Hol látsz itt befizetést? Fizetett be valaki valamit? Nem! Akkor miről beszélsz?

    • Tudod, hogy működnek a cégek? Van cégvezető, vannak mondjuk osztályvezetők, meg mondjuk csoportvezetők, stb. Minél több embert irányít valaki, annál több a fizetése is (azt mondják, azért, mert a felelőssége is nagyobb). Akkor ez is piramisjáték, és be kéne zárni azokat, amik ilyen hierarchikus elven működnek? Igen, igazad van, amíg nem keres a legkisebb dolgozó is annyit, mint a cég feje, addig nincs értelme működtetni, mi? Az a helyzet, hogy nem azt a világot éljük, ahol egyenlőek a fizetések.

      • Kedves nincs, Megpróbálok az összes kérdésere egy válaszban reagálni. – Én egyszerre egy web oldalt szoktam elolvasni, végig nézni! Te egyszerre (és párhuzamosan) több könyvet / újságot szoktál olvasni? Ha igen, akkor valószínűleg jobban oda tudsz figyelni a részletekre, mint én. Ha engem érdekel egy web oldal, akkor nem kattintgatok eszetlenül! 😛 – Az ingyenesség egy álca! Tisztába vagy vele, hogy az adatait mennyit érnek egy SPAM küldő-, vagy egy média cég számára? Te már akkor pénzt tettél a Pandavezér zsebébe, amikor regisztráltad magad! A hirdetések megjelenésével, és kattintgatással pedig folyamatosan tömöd a zsebét! Sajnos nem tudom, hogy milyen órabérrel dolgozol, de kalkulálj egy kicsit: Ha napi 10 percet töltesz a Pandastart oldalon (szigorúan ott), akkor az egy hónapban 300 perc azaz 5 óra. Ha 1.500 Ft -os órabéred van, akkor 7.500 Ft -ot buktál! Ez vissza jött neked a múlt hónapban? Ha nem, akkor ez bíz lehúzás! – Magánszemély csak vállalkozói igazolvány és adószám kiváltása után állíthat ki számlát! Ez esetben vállalkozói igazolvány, és 10.000 Ft -os illeték megfizetése szükséges az okmányirodában! – A cégek működését azt hiszem, ismerem. És gondolom Te is tudod, hogy egy cégnél konkrét termék, vagy szolgáltatás készül. Ennek a konkrét terméknek vagy szolgáltatásnak az értékesítéséből történik a munkabér kifizetése. Ne haragudj, de el vagy tájolódva egy kicsi! A cég esetén munkabért kapsz, aminek a mértékében a munkaszerződés megkötésekor megállapodtok! Ha vállalkozó vagy (a PandaStart esetében az vagy) akkor a nyújtott szolgáltatás után kapod a számlázott összeget. Ha ügynök vagy, akkor az ügynöki jutalékot számlázod ki. De a PandaStart -nál ez egy ingoványos talaj, mert se nem ügynök vagy, megbízási szerződéssel, se nem szerződéses vállalkozó vagy, se nem alkalmazott. Kíváncsi lennék rá, hogy mit kért a nagyvezér, hogy írjanak a számlára!

  2. Mindent lehet jól és rosszul csinálni. Aki jól csinálja, annak igenis lesz belőle bevétele. Akkora, amennyit foglalkozik vele. Aki csak nyavalyog, hogy úgysem lesz belőle semmi, annak persze nem. Plusz a hirdetők sem fognak rosszul járni, mert ekkora látogatottság mellett hatványozódik a látogatóik – majd a potenciális megrendelőik – száma. Az interneten a nagy számok törvénye uralkodik, és ezt az első számú törvényt egyből teljesítette a Panda, a többi pedig csak a felhasználókon múlik. A számításod hamis, mert pl. én 360 embernek küldtem el a meghívót, 90-en regisztráltak első szinten, és most két hét alatt 6585 fős a csoportom és 91665 csoportpontom van.

    • Kedves Ditta, Valószínűleg Te az első 100 ember között vagy, akiket meghívtak. Ha jól láttam, ezidáig 16.000 felhasználója van a rendszernek, amiből, ha minden igaz, Te „birtokolsz” majdnem 7.000 ember! Nem lepődnék meg, hogyha az ismerősöd ismerőse lenne a „Pandavezér”. 🙂 Természetesen nincs ezzel semmi baj, és bízom benne, hogy a kételyeim, amiket leírtam, nem fognak beigazolódni, és a „vezér” tényleg felezi a bevételt! Halkan jegyzem meg, hogy 1.000.000 Ft fele 500.000 Ft, amit ha a pontok alapján oszt ki, akkor bíz jelentős részben őt fogják illetni, hiszen a piramis tetején Ő csücsül. Tehát a bevétel fele máris csak a teljes összeg 3/8 -a lesz! 😉

      • És mi lett? Megkapta az SOS Gyermekfalu alapítványa…..a 30 %-ot…mert 70% lett szétosztva. És bárki bármennyit is kapott, de kapott valamit! Te ismered a jó kis dolláros, és egyéb lehúzós oldalakat? Ha ismernéd, nem nyilatkoznál így! Sajnálom az irigy embereket! Csak magukkal tolnak ki…a negativitásuk nem vezet jóra!

        • Kedves Ágnes, A végzettségemből- és munkámból adódóan rendszeresen találkozom lehúzós oldalakkal. A legtöbb oldal már messziről bűzlik! Ha nem bűzlik, akkor pedig érdemes megkapargatni, mert egy kicsit a felszín alatt meg lehet találni a trükköt! Én továbbra is azt tartom, hogy tisztességes MUNKÁVAL lehet előrébb / pénzhez jutni! Az ismerősök, és egyéb internetes kapcsolatok beszervezése NEM MUNKA! A hirdetésekre kattintgatás NEM MUNKA! Megkockáztatom, a PandaStart ezidáig burkoltan csalásra buzdította a tagjait! Nem véletlen, hogy 2 napja hírlevélben tájékoztatták a tagokat, hogy limitálva van a reklámok után kapott pontok száma! Ágnes, ugye Ön is sejti, hogy miért kellett ezt körbeküldeni?!?! Ha Ön hirdető lenne, akkor minek örülne jobban, ha egy hónapban 5000 passzív ember nézné a hirdetést és ebből kettő vásárolna, vagy ha 200 aktív nézné meg, de ebből 10 vásárolna?

        • Kedves Ágnes, Az SOS Gyermekfalu -nak történt utalás képernyőképét én már akkor láttam, amikor még ki se lettek számolva a pontok a pandastart.com -on. Ebből két dologra következtethetek: 1. Pandavezér jó fej volt, és a kalkuláció előtt már elutalta a pénzt (sok jó pont neki), 2. Egy másik utalásról volt szó (ami bármi egyéb lehet, természetesen azt nem vonom kétségbe, hogy Csatlós úr utalt! ) Ezért is jó pont neki, de ne keverjük össze az egyéb utalásokat a pandastart -al. És akkor most egy kis matematika. http://www.pandastart.com/img/sosgyermekfalu_utalas.png A képen jól látszik, hogy 125.000 Ft -ot utalt el. Ha ez a bevétel 30% -a volt, akkor a teljes bevétel ~ 417.000 Ft ((125000/3) * 10). A Pandavezér ezt írta: „Az, hogy már több, mint 1,5 millió forint bevételt csináltunk és már 11 Pandatagnak fizetünk ki jutalékot az első hónapban az én véleményem szerint szép eredmény.” 417.000 Ft nem egyenlő 1.500.000 Ft -al! Tessék gondolkozni, számolni!!! 🙂

  3. Az meg, hogy átverésnek és piramisjátéknak nevezed, az „enyhén” átgondolatlan a részedről, mert rágalom. Az internetes hirdetések a nagy látogatottságon alapulnak és ezt messzemenően biztosítja a Panda. A nagy látogatottság sok hirdetőt vonz, ez komoly bevételt generál, amely olyan korrekten lesz elosztva, ahogy az Csatlós Csabától elvárható. Ugyanis ő már letett valamit az asztalra és akik ismerik, ezt tudják. Ezek szerint Te nem ismered, akkor viszont látatlanban vagdalkozol, ami viszont nem túl hiteles.

    • Kedves Ditta, Csatlós Csabát nem ismerem, így azt se tudom megítélni, hogy mit tett le az asztalra! A bejegyzésben egyértelműen zseninek tituláltam, hiszen az elv tényleg zseniális! A megvalósítással, és a kifizetésekkel kapcsolatban vannak kételyeimet! Utóbb megnéztem, és a piramis vagy más néven pilótajáték (vagy ahogy Amerikában elhiresült: Ponzi séma) valóban kicsit más, hiszen ott a belépők pénze tartja mozgásban a rendszer. Tehát Csatlós úr rendszerét a jóval szebb MLM néven kell illetnem!

      • Gőzöd nincs a Ponziról, és az MLM-ről sem….

        • Mint bankinformatikai szakmérnök és több vállalkozás tulajdonosa, megkockáztatom, hogy Charles Ponzi -ról, és az általa „kitalált” sémáról, továbbá az MLM -ről egysmást tudok! 😉

  4. Ez a közjegyzős dolog nem is rossz ötlet. Így fogom csinálni. Köszönöm! 🙂

  5. Nem igazán vagy naprakész.. Közel 30 ezer regisztráló van, és én ugyanakkor kaptam meg a levelet, mint a többiek. Csak gyanúsítgatni tudsz…

    • Kedves Ditta!!! Ezek szerint azt jelenti amit ír, hogy minden beregisztráló tag egyszerre kapta meg a levelet???Akkor, hogyis lehetséges, hogy Ön alá nagyon sokan kerültek, ha mindenki egyszerre kapta meg a levelet?

  6. Szánalmas maga a cikk is, és a kommentek többsége is. Tájékozatlanok az írók is és a kommentelők is. Én közelről ismerem a Csabát, és becsülete üzletember. Továbbá szerintetek kicsit sem lenne gyanús, ha kevesebb bevételt jelent be, mint amennyi a valóságban a kezében van… ez nem érné meg neki a hatósági vizsgálódás kockázatát. És a cikkíró miért havi 1 kattintással számol, mikor nem csak erről szól? És miért 31 csoporttaggal? Ez nyilvánvalóan nem az egyszerű embereknek szól, és nem is írja ezt sehol, hogy ha Mari néni Berettyóújfaluról beregisztrál, akkor 200.000 Ft-ot fog keresni garantáltan havonta. Itt is dolgozni kell, be kell szervezni az embereket, de szerintem még mindig jobb ez a fajta munka, mint 8 órában lapátolni valahol, kicsivel nagyobb összegért… Üdv.

    • Kedves Dezilator, A hozzászólásod alapján én mint teljesen átlagos felhasználó, kevés ismerőssel ne is kezdjek hozzá?!?! Hiszen azt állítod, idézem: „nyilvánvalóan nem az egyszerű embereknek szól”. Ha nem az „egyszerű embereknek” szól, akkor miért nem egy zárt ismerősi körön belül történik a regisztráció, meghívásos alapon? Akkor miért hívják meg az emberek eszetlenül, néha már bántóan béna szöveggel a másikat a közösségi oldalakon, vagy hirdetési portálokon? Valóban, senki se mondta, hogy GARANTÁLTAN 200.000 Ft -ot fog keresni bárki aki belép, de kukkantsd meg kérlek a pandastart.com kezdő oldalát, és vedd észre, hogy ott ez a felirat díszeleg, nagy piros téglalapban:

      „Így kereshetsz egyszerűen és FÁJDALOMMENTESEN havi 200.000 Ft -ot.”
      Akkor most ez hogy is van? Azt írtad, tájékozatlan vagyok, miközben Te írsz olyan dolgokat, amelyek tájékozatlanságra utalnak! Én napi 8 + 6 órában lapátolok, és büszke vagyok arra, hogy a munkám által valami újat alkotok! Azzal, hogy ismerősöket szervezzek be egy jobb élet reményét meglebegtetve előttük, nem az én világom! Igaz, ezért vagyok én „egyszerű ember”, aki sosem fog MLM -el foglalkozni. De hogy megnyugtassalak, sose fogok MLM rendszerben árusított terméket se vásárolni! 🙂 Én valahogy jobban szeretem, hogyha a piacon Mari néni adja a kezembe a paradicsomot!

  7. Üdv! Nekem csak egyetlen egyszerű kérdésem volna ha már ilyen lelkesen védik ezt a kezdeményezést. Azt írják, hogy számla ellenében van kifizetés. Szóval ha egy cég kiállít egy számlát a pandavezérnek, mert pénzt szeretne kapni tőle a klikkelgetései és pontgyüjtögetései után, azt mégis milyen jogcímen teheti meg? Mert tudtommal egy fiktív számla kiállítása úgy csuklóbol kimeríti az adócsalás fogalmát. A választ előre is köszönöm.

    • Magánszemély is állíthat ki számlát, tessék utánanézni a szabályoknak…

  8. Én természetesen megértem az aggályokat. Még azt is belátom, hogy valóban lehet, hogy nem minden fog úgy alakulni, ahogy azt elvárnánk. De mi a legrosszabb, ami történhet? Ha esetleg a Főpanda mégsem fog fizetni. Mondom ezt úgy, hogy én eddig nem hallottam Csabáról, se jót, se rosszat; csupán mint legrosszabb eshetőségként említem a dolgot. És akkor mi van? Naponta fél óránál többet nem foglalkozok a Pandával, csak klikkelgetek, meg küldözgetem a meghívómat, és közben jót szórakozok a pontok számolgatásával. Két hete vagyok benne a rendszerben, 392 csoporttaggal, akik közül úgy százan nem túl aktívak, és van 6600 pontom. Mikor beszálltam a dologba, az volt a terv, hogy esetleg Karácsonyra összejön egy kis zsebpénz. Most már úgy látom, hamarabb is meglesz az. A lényeg: ha véletlenül kiderül, hogy valóban átverés, vagy esetleg összeroskad a rendszer, vagy mittudomain… akkor sem vesztek rajta semmit. Adathalászat? Megtudják, hogy miket szoktam csinálni a neten? Megtudják, hogy mi az emailom? Mert az nem adathalászat, hogy itt is, a hozzászóláshoz meg kell adni az email címet? Egyébként ki az, aki nem regisztrál magának egy új emailt az ilyen esetekre? Összességében nem, nem értem meg. Mit veszíthet az ember? napi pár percet. Az első kifizetésekkor úgyis ki fog derülni, hogy mi a pálya. Az meg ugyan miért zavarna, hogy egy vadidegen, aki mondjuk engem is meghívott, keres rajtam? Miért, a munkahelyeden a főnök nem keres rajtad? Sok párbeszéden vagyok túl és rá kellett jönnöm, hogy a legtöbb ember esetében a hülyeség vetélkedik a lustasággal és az önzéssel. És végül: az ilyen cikkeknek sincs semmi értelme. Egyoldalú, és tisztán érződik belőle az ellenszenv. Utoljára csak egy dologra lennék kíváncsi: ha kiderül, hogy mégsem átverés, és mindenki szépen lassan megkapja azt a pénzt, amiért megdolgozott, vajon a cikk írója bocsánatot kér-e?

    • Kedves Athor, Nem érzem, hogy bocsánatot kellene kérnem a cikkért! A kitalálót zseninek tituláltam, hiszen remek ötlettel állt elő! Az, hogy én aggályosnak látok dolgokat a rendszerben, még nem jelenti azt, hogy a rendszer össze fog omlani. Sőt, elárulom, hogy én is regisztráltam és kattintgatok! Kattintgatok és izgatottan várom, hogy egy „normál ember”, kevés ismerőssel mit tud kihozni belőle. Hangsúlyozom, én szándékosan nem hívok meg senkit, én a piramis legalján akarok maradni! Így láthatom igazán azt, hogy akik később csapódnak a pandások táborába, mit várhatnak a rendszertől. Mennyire jövedelmező nekik az, hogy mindennap kattintgatnak, kitöltik a kérdőíveket, megadnak adatokat magukról! 🙂

      • Az egyébként nem kérdéses, hogy ha csak a napi belépésedet számold, meg a hirdetésekre kattintgatsz háromnaponta, az nem hoz be túl sok bevételt. Mondjuk, hogy van 40 hirdetés (egyébként ez állítólag hamarosan nőni fog, tán 100 hirdetésig. De számoljuk százzal. Akkor az 3 naponta 100 pont, egy hónap alatt 1000. Ha ehhez még hozzáadjuk azt a 16 óránkénti 1 pontot, akkor az még 45 pont; ha 50 fillérrel számolunk az 520 Ft nagyjából, tehát 20 hónap múlva jön össze a 20.000. Feltéve, hogy az árfolyam nem változik. Tehát abból lesz sok pontod, ha sokan vannak alattad, és azok mind hoznak be embereket, és azok is, és stb… Világos, hogy aki későn lép be, vagy későn kezdi az ismerősök behívását, az lassabban szerzi a pontokat. És az is tény, hogy minden piramis alján is vannak kövek. De szerintem az az idő még nem jött el, mikor már senkit nem lehet meghívni. És ha a dolog elméletét nézzük – mármint szerintem – azok sem vesztenek, akik későn fognak regisztrálni. Hiszen fizetni nekik sem kell majd, és ők is kapnak egy egészen egyszerűen összerakható kezdőlapot. És szépen lassan azért oda is csordogál majd a pont… 🙂 Egyébként ezt a normál emberes dolgot én sem értettem. Nekem sincs többezer ismerősöm, tán 200 sincs. Akkor most én is normál vagyok? És… az baj?… 🙂

  9. Kedves Gábor! Nem vagy elég tájékozott, ez elég tisztán látszik, de a szkeptikusság természetes, szerintem majdnem mindenkiben ott van, aki egy kicsit is gondolkodó, földön járó ember. Tény, hogy nem a türelmetlen, pár nap alatt 100ezreket akaró embereknek való az ilyen. Abban teljesen egyetértek, hogy ez a „200ezret kereshetsz” szöveg sokakat elkábít és hülye szöveg, Csatlós úr gondolom arra hivatkozna, hogy ezzel lehet megfogni az embereket, viszont így nem lehet csodálkozás tárgya, hogy sokan átverésnek hiszik és így kevesebben regisztrálnak, hiszen amióta népszerű ez a pénzkeresési forma, rengetegen megcsinálták az átverést, hogy „csak napi néhány száz forintot kell belefektetned”. 🙂 Az ilyeneket elég, ha csak 100 ember beveszi, márig 50-100ezret keresett vele. Feljelenteni meg senki nem fogja max 1000 Ft miatt, mert kiröhögik. Abban viszont nem értek egyet, hogy túl korán vontál le következtetéseket, amiket egyelőre nem hogy Te (mint EGY ember), de SENKI nem tud még. Ezek mind majd akkor derülnek ki, ha ki lettek, illetve nem lettek kifizetve az emberek. 🙂 Üdvözletem.

  10. Kedves Gábor!!! Mit szólsz az első hónap utáni jutalékodhoz???? Mennyi gyűlt össze??? A kezdeti 52 fillér/pont a hírdetők BEÁRAMLÁSÁVAL 8 fillérre NŐT!!!! Ejnye-bejnye!! Látod , hogy Te nem jól gondoltad az egészet!! Ahogy jött 83 hírdető , úgy emelkedett meg a pontérték -44 fillérrel!!!! Hinni kellene a Ditta- féléknek. Ők megmondták, mennyit lehet majd ezzel keresni!!És lám : igazuk lett!!!Több hírdető-több pont–kevesebb pontérték!!! GRATULA

    • Szia Pali, Éppen ma írtam egy „ömlengős” bejegyzést ezzel kapcsolatban! 🙂

  11. Már megint az emberi hiszékenység. Az 50%-os visszaosztás mire jellemező? Nem segítek, utána kell olvasni. Emberek, A semmiből semmi lesz, jobb ha beletörődtök. Már ne haragudjon meg senki, de én csak a potenciális vásárlók után fizetnék a hirdetők helyébe, és azért hogy Makk Marci és Bözsi néni gépiesen rám kattintott, azért nem! Ja és a mézes madzag a piramis elv: 5 ember az alatt 5 ember…stb. Aha, fél év alatt 500,000Ft a büdös nagy semmiért. Ha ez annyira járható út lenne, már komoly cégek régen megcsinálták volna. Hogy már mennyi világmegváltó tuti pénzcsináló oldal halálának voltam tanúja.

  12. A fenti fejtegetések „csak” azért sántítanak, mert rengeteg programozó készített már ingyenes rendszert, amit ajándékba adott a felhasználóknak, és hogy fenntarthassa – no meg uram bocsá’ kereshessen is egy kis pénzt – hirdetéseket tett fel rá. Pl. Bözsi néni ingyenes honlapkészítővel készült honlapja hemzseg a hirdetésektől. Ezek a szolgáltatók a bevételből egyetlen egy fillért sem osztanak vissza, nemhogy 60-70 %-ot, mégsem tépik szét őket a kommentezők. Lehet szidni a Pandát, lehet belőle kimaradni (bár butaság), lehet a partvonalról bekiabálni, attól még a 42-ik a leglátogatottabb magyar honlapok listáján. Egy hónap alatt. Én pl. a pandahirdetések közül kigyűjtöttem magamnak az értékesebb hirdetéseket, és elmentettem egy dobozba a Pandastart kezdőlapomon. Innen rendelek tintapatront, ajándék kerámiát, és az emlékmentő digitalizálót is igénybe fogom venni. Nem kis létszámú csoportom tagjait is erre fogom ösztönözni. Azt a csoportot, amely úgy jött össze, hogy azon a hajnalon, amikor megkaptam a pandás e-mailt, azonnal elkezdtem szervezni. Úgyhogy nem kéne összeesküvés elméleteket gyártani. Ráadásul a Panda nem csak egy lábon fog állni, hanem lesz több portál is, egyre komolyabb bevételekkel, és kereseti lehetőségekkel. Egy jó ötlet kitalálásával, fejlesztésével és csoportos megvalósításával lehet pénzt keresni, sültgalambvárással és gyalázkodó kommentek írásával viszont nem. Megértem, hogy ez utóbbi sokaknak fáj, hiszen elég sok energiát ölnek bele egyesek.

  13. Annak jó aki a piramis teteje körül csücsülget, na meg a kitalálónak. A hirdetőknek érdektelen, mert az egész egy pontgyűjtő versennyé fajult. Hirdetési értéke kb nulla. 1 pont ér akár 10 fillért is, többet nyerek a villanyszámlán ha addig nem kapcsolom be a gépet.

  14. Én hirdetek a pandastartnál. Nem akarok véleményt nyilvánítani, leírom azt az egy tényt amit meg szeretnék osztani veletek és azt kezdtek az infóval amit csak akartok! A google anatytics szerint a napi látogatóm a pandastrtól 2 (kettő) fő! Ez volt már, hogy felment négyig, de csak egyszer! Ennyit szerettem volna!

    • Ezt nem hiszem el! Ma a közvetlen ismerősömnek 2 óra alatt több, mint 2 ezren néztek rá a honlapjára, a PandaStart-ból! Valahogy nagyon sántikál az állításod–vagy a google analitycs-ed!

  15. @kga! Nagyon jó a cikk, csak az a baj, hogy a hívőket még a tények sem érdeklik. Egyébként Dittával kapcsolatba „alálőttél”, mert Ő az SHP ügyfélszolgálatosa, tehát belső ember. Naiv dolog azt gondolni, hogy egy ilyen rendszer elindítója nem a családtagjait, rokonait, jó ismerőseit, kollégáit teszi meg felső vonalnak. Olyan ez mint politikuséknál. Így persze teljesen egyértelmű az is, hogy kiknél maradnak a nagy pénzek.

    • Kedves Robinhood, Sajnos osztanom kell a véleményed, miszerint a hívőket még a közvetlen tények se tudják eltántorítani! Igen, utána néztem én is Dittának, és tisztába voltam vele, hogy hol dolgozik. Tisztelem, hogy névvel vállalta a hozzászólását, hiszen megtehette volna egy légből kapott névvel is. Szórakozásból készítettem egy kis programot, ami kiszámolja, hogy bizonyos szinten mennyi bevétel lehet egy piramis szerűen felépülő hálózatból. Hamarosan letölthető lesz itt! 🙂

  16. szia. Panda start jó. A hülye firkászokra meg nem kell hallgatni. Azt senkise kérdezi meg,hogy mi lenne akkor ha a kezdö oldalért fizetni kéne? Nem is összegröl lenne szó. Igy hogy ingyen csináljuk a kezdöoldalt megéri és én is szivesen támogatom a jótékonyságot. Sok csalos oldalt ki próbáltam már és a panda nem az. Ezzeket a csekes és vegyél csomagos oldalakat csalásnak nevezném. A Magyar Kedvezmény Kártya is csalás.

  17. Kedves leopard21! A pandastart tényleg jó! Annak aki nem tud számolni, aki igényli a lehúzást, aki elhiszi azt, hogy a bevételből egy forint is megy jótékony célra. Ámbár ezek az emberek azok, akik annak idején gyűjtést rendeztek Isaura felszabadításához is! És ezzel nincs is semmi baj! Ezeknek az embereknek is kell valami, amiben hihetnek a mai világban! Akik itt, vagy bárhol leírják a tényeket, azoknak csak csípi a szemét, hogy egy újabb sz.rházi megint hülyére vesz benneteket, mert valahol úgy érzik, hogy vigyázniuk kell rátok, csökkentebb agyi tevékenységgel megáldott emberekre!

      • Jössz hozzám betonozni? Ingyenes. Nincs lehúzás.

        • Persze, hogyha étel-, ital-, és az oda – vissza utat te állod! Jót tesz egy kis testmozgás munka után! Kicsit már kifáradt az ujjam a sok meghívó elküldésétől, amiből 200.000 Ft -ot kerestem egy hónap alatt! 😛 Komolyra fordítva a szót, kedves gonzo, te valamit szörnyen félreértettél! Én szoftverfejlesztő vagyok, azaz a gombokat nyomkodom napi 10-12 órában! Nem a gomb nyomkodás ellen ágáltam! Hiszem, hogy normális munkával (legyen az szoftverfejlesztés, vagy profi fotózás 😉 ), meg lehet élni! Én az ellen tiltakozom, hogy mások becsapásával akar valaki pénzt keresni! A mások lehet a családtagod, facebook ismerősöd, vagy a Google AdSense szolgáltatása is! Ha olyat ajánlasz neki, amiből neki nincs nyeresége, de neked van, akkor az számomra már becsapás! Ha elhívsz betonozni, és a munka után egy kitűnő bográcsgulyással-, jóféle vörösborral kínálsz meg, akkor nem vertél át. Ha elhívsz betonozni, és azt ígéred, hogy a betonozás után mások is fognak hozzám jönni betonozni ingyen, akkor azzal valószínűleg becsapsz…

  18. El sem hinnétek, hogy hány ilyen oldalnak voltam már a tagja, de pénzt még egyik sem hozott nekem (csak az oldal készítőjének) Sokan írtátok, hogy ha mégis csak átverés lenne, akkor sem veszítenétek vele semmit, csak azt a napi 1-2 órát. Ez viszont nem így van. Azt az 1-2 órát sokkal hasznosabban is el lehetne tölteni, urambocsá akár dolgozni is lehetett volna helyette… És nem csak a ti időtöket játszottátok el, hanem akiket meghívtatok azokét is… És akik ilyen lelkesen véditek a pandát, azoktól csak egy valamit kérek: töltsétek fel valahova a kifizetésről valami bizonyítékot. Ja, és arra is kíváncsi lennék, hogy a vezér hogyan adózik a kifizetések után…

    • Szia Ádám, Hasonló oldalakkal már én is találkoztam, és írtam is róluk (SiteTalk, PandaStart, etc..), de a tények nem változtatnak az elfogult, és semmiből pénzt csinálni akarók körében. Remélem az első pár hónap ráébreszti őket, hogy az a havi 4-5 óra is (amit Te is említettél) pénzkidobás! 🙂

  19. Kedves Cikkíró és Zöldember! Lélekben osztozom veletek kilátástalan küzdelmetekben, hogy morális, etikai érvekre alapozva próbáljátok meggyőzni a népet az ilyen és hasonló vállalkozások alapvető problematikusságáról. De mostanság nem trendi a „szentimentális moralizálás” a kemény pénzek ígéreteivel szemben, szóval szerintem célszerűbb ezen féregszerű jelenségekkel szemben technokrata szemlélettel fellépni. Pl. ha szakmabeli, vagy akárcsak aktív AdWords felhasználó vagy , jelentsd a Google felé az ilyen kattintgató zombie hálózatokat, hisz a Google elsődleges bevételi forrása az elégedett hirdető, szal rátok azért még hallgat. Én sem örülnék, ha a havi reklám keretem, – amivel pl. “assembly szintű optimalizálást vállalok” szolgáltatásom hirdetném – otthon pocaklakóikkal unatkozó panda-zombi háziasszonyok merítenék le. Egyébként ezt valaki elismerésre méltón már meg is tehette, mivel a csak szuperlatívuszokkal jellemezhető látogatottsági adatok ellenére a pandastart.com és pandastart.hu Google page Rank-ja egyaránt nullázva van már, szal AdSense-ből már nem lesz bevételük. Ugyanígy értesíteni kell a többieket is.

    • Kedves Falcosoft, Nagy megnyugvás volt számomra az első hónap, mert bebizonyosodott az, amit én sejtettem, hogy csak kevés ember lett gazdagabb. És ez a kevés ember közül bíz a legtöbb a pandavezért „árnyékhadserege”, azaz ismerősök, barátok, munkatársak. A Google hamarabb feleszmélt, mint gondoltam volna, mert a harmadik hét közepén eltűntek a reklámjai! 🙂

  20. Kedves Kga! Igen, ez örvendetes, de azt hiszem egyet tudunk érteni abban, hogy elvi alapokon ez akkor sem lenne üdvözlendő vállalkozás, ha történetesen millió pénzek kifizetése történt volna meg. Az eredeti ötlet ugyanis maga egy visszaélésre van alapozva, és ennek a visszaélésnek egy intézményesített, nagyüzemi változata, még ha az end-user ezzel nincs is tisztában. A Google AdSense program policies –ben és más hasonló profilú cégek felhasználási feltételeiben is szerepel a következő: “Invalid clicks and impressions Publishers may not click their own ads or use any means to inflate impressions and/or clicks artificially, including manual methods. Clicks on Google ads must result from genuine user interest. Any method that artificially generates clicks or impressions on your Google ads is strictly prohibited. These prohibited methods include, but are not limited to, repeated manual clicks or impressions, automated click and impression generating tools and the use of robots or deceptive software. Please note that clicking your own ads for any reason is prohibited. Encouraging clicks Publishers may not ask others to click their ads or use deceptive implementation methods to obtain clicks. This includes, but is not limited to, offering compensation to users for viewing ads or performing searches, promising to raise money for third parties for such behavior or placing images next to individual ads.” Itt pedig pontosan erről van szó, mások bátorításáról, hogy a Te érdekeltségi körödbe tartozó oldalakon klikkeljenek a reklámokra. De OK, persze ez egy óriáscég hülye szabálya, és jól esik keresztbe tenni a Nagy Arcnak úgy szemfülesen, ez az attitűd még érthető is. De ha jobban belegondolunk kiderül, hogy ez nem annyira Robin Hood effekt, sokkal inkább intézményesített bunkóság. Ha valaki egyszer majd közülük tényleg előáll valami eredeti ötlettel, és megpróbálja majd kisemberként online reklámozni, és belefut a hasonszőrű zombikba, akkor talán már be tudja ezt látni. A nézőpontok sokfélesége közötti váltás (minimális empátia) sajnos nem erőssége a panda hadseregnek.

Comments are closed.