Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Álszent, avagy a lelkipásztor keze is maga fele hajlik

Avatar photo
You are Reading..

Álszent, avagy a lelkipásztor keze is maga fele hajlik

Ezidáig úgy gondoltam, hogy egy ember, aki az egyházat szolgálja, tiszta életet él, és a cselekedeteiben is a keresztény egyház tanításait követi!

Csalódnom kellett, mondhatnám, hogy újra!

Nagyjából május elején megkerestek minket, hogy lenne egy web oldal, amit viszonylag sürgősen el kellene készíteni. A web oldal a néhai Illés Lajosnak állított volna emléket. Létezett már egy oldal, de eléggé egyszerű és szűkszavú volt, ezért gondolta úgy az özvegye (nevezzük nevén Makkai Lilla), hogy fel kellene csinosítani. A másik, nem titkolt vágya az volt, hogy a web oldalból közvetve vagy közvetlenül nyereséget termeljen (nekem már itt sántított a dolog, hogy egy elhunyt ember hírnevét meglovagolva szeretne pénzhez jutni valaki).

Akkor tudatosult bennem, hogy egy lelkésszel fogunk találkozni, amikor Kisorosziba, a Pimm alapítvány gyülekezeti székhelyére invitált. Előzetesen megkaptuk egy (állítólag híres) grafikus hölgy tervét. Ahogy megláttam, rögtön kétségeim voltak, mert a grafikus hölgy egy laza-, modern-, trendi web oldalt álmodott meg. De az Illés együttes rajongói-, közönsége inkább az ötvenes – hatvanas éveiket taposó emberekből áll. Ők nem fognak elájulni egy csicsás, villódzó, belibbenő oldaltól. Főleg úgy, hogy az oldalon szörnyen nehéz volt a tájékozódás.

Javasoltuk a megrendelőnek, hogy az arculatot tartsuk meg, de a tartalmak a szokásos módon töltődjenek be. Pro – kontra vélemények elhangzottak, és végül sikerült meggyőznünk, hogy a hagyományos oldalakkal jobban fog járni.

Ezután elkészítette Gergő az árajánlatot, illetve a szerződés. A megrendelő a szerződés egyik pontjában hibát gondolt, ezért én módosítottam úgy, hogy neki is megfeleljen. A szerződés kötés megtörtént, mi nekiálltunk az oldalt elkészíteni.

A kapott képeket retusáltam, a képeken lévő szövegeket felismertettem, majd javítottam a hibákat. Ezután beformáztam és szépen összeállítottam belőle a tartalmat. Gergő eközben a Joomla rendszert konfigurálta be, és a menüket alakította ki.

Mikor már olyan állapotba került a Web oldal, hogy arról állapotot lehet ellenőrizni, elküldtük a megrendelőnek. A munka során többször is kértük a megrendelőt, hogy küldjön a számunkra anyagokat, amivel a tartalmat bővíteni lehet.

Eközben felvettem a kapcsolatot több céggel is, hogy a web oldalon lehetőség legyen SMS és mobil fizetéses vásárlásra is.

A megrendelő felháborodva írt vissza, hogy Ő nem ilyen web oldalt kért! Felvetette, hogy a tartalmak nem úsznak be, nem így kérte. A válasz levélben azonban feltűnt, hogy túl sok szakmai szöveg van (pl: pixelpontos). Nem kellett hozzá túl sok gondolkodás hogy rájöjjünk, a grafikus hölgy uszította ellenünk a megrendelőt, mert nem az ő ötletét vittük tovább.

Újabb találkozó, újra elmondtuk, hogy mi a probléma azzal amit a grafikus hölgy kitalált. Erre az lett a reakció, hogy a grafikus felemelte a kezét, és kijelentette, hogy Ő akkor most nem folyik bele, mert nem úgy készül az oldal, ahogy azt kitalálta! Megsértődött!! Több levelet is írtunk neki, de nem volt hajlandó reagálni rá!

Újra találkozó, újabb beszélgetés, végül úgy döntöttünk, hogy saját pénzből megfinanszírozunk egy grafikust, aki elkészít egy új arculatot. Az arculat elkészült, elküldtünk a megrendelőnek, Ő kifogásolt dolgokat, ezeket a grafikus módosította.

Eközben folyton kértük, hogy adjon adatokat, mert anélkül a web oldal nem mutat semmit. Ezt mintha szándékosan ignorálta volna!

Elkészült végre egy olyan arculat, amit elfogadhatónak talált, nekiálltunk beállítani rajta mindent. Eközben Gergő kiszámlázta a már jó ideje húzódó munkánk díjának 50% -át. Ezt a számlát is figyelmen kívül hagyta a lelkipásztor. Úgy viselkedett, mintha nyoma se lett volna a munkánknak!

Újabb találkozót kértünk, hogy az új arculatot megmutassuk. A megrendelő kikelve ÜVÖLTÖZÖTT, hogy ő nem ezt kérte, ez nam az, amit ő elfogadott, és hogy ez így nem jó. Elmagyaráztuk ,hogy amíg nincs fent tartalom, addig NEM FOG KINÉZNI sehogy az oldal.

Végül a fia nyugtatta le, és elmondta neki, hogy nagyon sok elmaradásuk van, és ezt mind a megrendelőnek kellene elkészítenie!

A megbeszélés végén döntés született, hogy az adatokat küldik, mi a kért változtatásokat elvégezzük.

A grafikus módosította az arculatot, majd javítottuk azokat a hibákat amiket felhozott hibaként!

Aztán mint egy arconcsapás, két napja a web oldal megrendelője egy lelkipásztor egy e-mail -ben visszamondta a munkát, mert nem készült el időre! Hangsúlyozom, mi már régen kész voltunk az oldallal, de ő volt az, aki folyton belekötött!

Gergő erélyesebb hangvételű levélben kért magyarázatot. Erre a mai napon a teljes munkánkat törölték a tárhelyről, mintegy bizonyíték eltakarítás végett!

Jelenleg itt állunk, holnap megy az ügyvédi felszólítás feléjük, melyben az elmaradt számlák kiegyenlítését fogjuk követelni!