Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

A túlnyomás és a sütő kapcsolata

Avatar photo
You are Reading..

A túlnyomás és a sütő kapcsolata

Vajon létezik kapcsolat a kettő között? Igen, azonnal levezetem, igaz, nem fogok matematikai-, vagy fizikai formulákat használni!

Este egy kiadósat zuhanyoztam, az az igazi 10 percig forróvízben kiázósat. Ilyenkor a bojler nekidurálja magát, és a lehető legrövidebb idő alatt felmelegíti a vízhálózatból bekerülő hideg vizet. Egy kis fizika (mégis!) kell a túlnyomás megértéséhez. Ahogy melegszik a víz, elkezd tágulni. 100 liternél ez nem vészes, de mégse jó, hogyha a bojlerben túlnyomás uralkodik. Ezért beépítettek az aljára egy túlnyomásos szelepet. A működése rendkívül egyszerű. Egy membrán van benne, ami ha túl nagy a nyomás, akkor vizet enged ki egy kis csövön keresztül. Ha a nyomás lecsökkel, akkor lezár.

És itt jön az én történetem fő cselekményvonala!!!!

Este, miután hazaértem, levettem a cipőmet (kedvenc sötétszürke), és ahelyett, hogy betettem volna a helyére (ahogfy szoktam!), az előszobai szekrény előtt hagytam. De valamilyen furcsa okból kifolyólag nem úgy ahogy szoktam, orral a szekrény fele, hanem fordítva, azaz a fürdőszobas fele nézett a cipő orra.

Az éjszaka közepén a túlnyomás miatt elkezdett folyni a víz. Az alá pakolt kis edényke megtellett, ezért kifolyt belőle a víz. A kifolyó víz lecsorgott a szekrényre, majd a szekrényből egyenesen a cipőmbe!!!

Reggel, borotválkozást követően elindítottam a sütőt, és bedobtam 2 fagyasztott kenyeret (saját ötlet! Veszek egy kiló szeletelt kenyeret, lefagysztom, és amikor szükség van rá, csak bedobom a sütőbe pár percre). Mikor már megfelelő hőmérsékletű volt, a sütőt elzártam. Megérkezett a népszámlálási biztos, kikérdezett, majd elment.
Rohanás az előszobába, beleugrás a cipőbe, és zsupsz!!! Mintha egy mini kacsaúsztatóba léptem volna, a cipőmben állt a víz!

Pár másodperc alatt felmértem a helyzetet (idióta én!), majd azzal a mozdulattal rohanás a fürdőszobába, kiöntöttem a vizet a cipőből, és betettem a sütőbe, ami még meleg volt! 😀

És íme, a túlnyomástól eljutottunk néhány malőrön keresztül a sütőig…