Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Délelőtt, Nórival

Avatar photo
You are Reading..

Délelőtt, Nórival

9:15 -re mentem Nóriért a nagyanyjához, majd onnan egyenesen Budaörsre mentünk a kis piros Renault -val. Hála az égnek, felkészült voltam, és előre megnéztem, hogy hova kell menni, így jó negyed órával korábban odaértünk a rendelőhöz. Sétáltunk még egy kicsit a bágyadt napfényben, majd bementünk. A recepción készségesek voltak a hölgyek, eligazítottak. A gyerek ortopédia a rendelőintézet oldalsó részén van.  Becsücsültünk, és ökörködtünk egy kicsit. És láss csodát, 10:30 -kor, szinte óraütésre, kinyílt az ajtó, és Nórit név szerint szólították. Volt egy apróbb összetűzés egy idősebb férfival, aki kikérte magának, hogy mi „odatolakszunk”, hiszen Ők már régebb óta várakoznak. Próbáltam 2 mp alatt elmagyarázni neki, hogy időpontra jöttünk.

A doktorbácsi és az asszisztens hölgy is nagyon kedves volt! Nórinak bugyira kellett vetkőznie, amit fiatal kora ellenére megtagadott! 🙂

De aztán amikor a doktorbácsi is mondta, hogy csak úgy tudja megvizsgálni, és nem csak a részeket, hanem az egészet kell vizsgálnia, akkor már engedte, hogy a farmernadrágját is levegyük.

A doktorbácsi különböző gyakorlatokat végeztetett el vele, és figyelte a járását, gerincét. Aztán adott beutalót a röntgenre.

A röntgennél 2 percet kellett várni, majd bementünk. Az asszisztens nagyon kedves volt, segített Nórinak, míg én a sugárzás védett helyen (nehogy eltaláljon… ott…) ücsörögtem.

Miután végeztek, kiültünk a váróba, ahol újabb 2 perc után már a kezünkbe is nyomták a leleteket. Ezzel visszamentünk, és 3-4 perc várakozás után be is hívtak. A doktor megnézte, és megnyugtatott, hogy csak egyik lábán kicsivel fejletlenebbek az izmok, ezért fáj időnként a lába, amit gyógytornával pár hónap alatt rendbe lehet tenni.

Természetesen már csak a kocsinál jutott az eszembe, hogy kellene kérni Nórinak igazolást az iskolába, ezért gyorsan visszamentünk, és kértünk.

Végeredményben nagyjából 1 óra alatt végeztünk. Ez szinte hihetetlen, a magyar egészségügyet ismerve! Máshol erre egy napunk elment volna! Le a kalappal a Budaörsi egészségügyi központtal!