Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Nagy összehasonlító elemzés a borotválkozásról

Avatar photo
You are Reading..

Nagy összehasonlító elemzés a borotválkozásról

Tizenvalahány éves korom óta borotválkozom, és általában a borotválkozás azzal fejeződött be mindig, hogy jó néhány vágásnyomot hagytam magamon, és másnapra, vagy harmadnapra „kipattogzott” a nyakam. Ezt betudtam annak, hogy erős az arcszőrzetem, illetve pihe-puha a bőröm… 🙂

A leggyakrabban géppel borotválkoztam, de vettem eldobható borotvát is. De az eredmény mindig ugyanaz volt.

Pár hete, megünnepelendő a szakállam levágását vettem egy spéci, nagyondrága Gilette minden az egyben borotvakészletet.  Nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, hogy X darab penge van benne, meg hogy ilyen – olyan felfüggesztés ami miatt szinte úgy siklik a penge a bőrön, mint kés a vajon!

Szóval megvettem és hát miután levágogattam ollóval az arcszőrzetem nagy részét, nekiálltam a hiper-szuper pengével levágni a maradékot.  És meglepődve tapasztaltam, hogy tényleg siklik a bőrön a penge. És ami még meglepőbb volt, nem vágtam el a nyakamat 25 helyen!

No, ezen felbuzdulva nagyon vártam a másnapot, amikor majd kiderül, hogy mi a helyzet a bőr kipattogzásával.

Talán már meg se lepődtem rajta, hogy másnapra, se harmadnapra se történt semmi.

Gondoltam, talán csak az első alkalom ilyen. De kéremalásan, a második és a harmadik borotválkozás után se történt semmi. Azaz tényleg az olcsó eldobható pengénél a drágább a jobb megoldás!

A következő tesztem az volt, hogy a régi borotvahabot használtam, nem az újat. Újabb tanulság, a borotvahab kevésbé számít. Se jobb, se rosszabb nem volt a borotválkozás, és az eredmény is ugyanaz.

Tehát a végeredmény: borotva számít, borotvahab nem számít. 🙂