Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Jysk kontra Ikea

Avatar photo
You are Reading..

Jysk kontra Ikea

Ha bútorról van szó, akkor először az Ikea katalógust kapom elő, hogy végig böngészve találjak magamnak megfelelő és tetszetős bútort. Kedden megláttam a Jysk egyik reklámjában egy fürdőszoba szekrényt, amit a mosdó alá lehet tenni. Pont olyan volt, ami nekem tetszett, és lehetőség volt arra is, hogy stílusában megegyező álló fürdőszoba szekrényt is vásároljak hozzá. Nosza, kedden Nórival kocsiba ültünk, és elrobogtunk a legközelebbi (törökbálinti Cora) Jysk áruházba. Csak egy kiállítási darab volt, de azt nem adhatták el. Az eladó srác megnézte, és mondta, hogy a budaörsi Jysk -ben még van.

Gyorsan újra kocsiba, és elrobogtunk oda. 18: 40 -re értünk oda, gyorsan elhadartam, hogy mire van szükségem, és az eladó meg is kereste. Örömmel jelezte, hogy mindkettő (alsó és álló ponc is) van raktáron. Szuper, kell mindkettő. Kinyomtatta a számlát, kifizettem, majd álltunk. Pár perc múlva megkérdeztem, hogy most tulajdonképpen mi van, mert fizettem, de nem kaptam meg az árut. Kicsit pironkodva az egyik eladó felvilágosított, hogy hátulra kellene beállni a kocsival.

Irány a hátsó raktár beálló. 18:55 volt. A papírt beadtam, majd vártunk…

És vártunk…

És vártunk…

Ez idő alatt találtunk egy szarvasbogarat, egy csomó haszontalan dolgot, amit Nóri elpakolt.

Végre megjelent egy szemüveges úriember, aki közölte, hogy az álló polc nincs raktáron, ezért nem tudják kiadni, és hogy még bonyolultabb legyen a dolog, lezárták a kasszákat, ezért a pénzt se tudják visszaadni!

Kérdeztem, hogy ilyen kor mit lehet tenni? Jöjjek vissza holnap!

Köszönöm… Végül ráírták, hogy az egyik polcot kiadták, a másikat nem. Hazavittem a mosdó alatti polcot, és este nekiálltam összerakni. És fogtam újra a fejem!

Az ikea bútorok összeszerelési útmutatóját már egészen jól kezelem és pikk – pakk összerakok bármilyen bútort, de itt bizony nem úgy van. Első lépésben számozgasd meg a terméket, majd ez alapján rakd össze. Néha érthetetlen a sorrend, néha túl egyszerű (minek két csavarhoz 1 oldal?).

Aztán a másik problémám az volt, hogy voltak olyan csavarok, amelyek egyszerűen nem akarták elkapni a menetet, és 3-4 percig próbálkoztam becsavarni őket. Nem ehhez szoktam az ikeánál!

Összességében 1.5 óra alatt sikerült azt az icipici szekrényt összepakolnom, ami egyéni lassúsági csúcs.

Gonosz leszek, de a jysk csak egy olcsó másolata az ikea -nak.

A kiszolgálásban, a termékek megtalálásában-, kiadásában-, csomagolásában-, összeszerelésében sokkal de sokkal gyengébb, mint az Ikea!

1 Comments

Comments are closed.