Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

BKK = zsenialitás?!?!

Avatar photo
You are Reading..

BKK = zsenialitás?!?!

Érdről Budapestre bejutni a legegyszerűbben a 10-15 percenként induló helyközi járattal lehet. Ha az élelmes ember spórolni szeretne, akkor a jegyet csak a Budaörsi benzinkútig veszi meg, onnan pedig a 272 -es busszal robog be a városba.

Reggel én ezt az utat választottam. 7:02 -kor érkezett a busz a megállóba. 7:17 -kor már Budaörsön voltunk. 7:27 -kor pedig megérkezett a 272 -es járat (érdekes, hogy ha este jövök, akkor 3-4 percet kell csak várni…). Felszálltam rá, és már robogtunk is Buda fele. Gyönyörködtem egy kicsit a budai hegyekben, illetve a másik oldalon az új McDonalds épületében. 🙂

Azt hittem, hogy csak pár percig fog tartani, de több mint fél óra lett a gyönyörködésből. Ugyanis a BKK kitalálta, hogy a Budaörsi út egyik sávját, ami a BAH csomópont fele halad, a buszoknak tartják fent! Ez nem is lenne rossz ötlet, ha nem lenne Biatorbágyról, Érdről, Budaörsről, Törökbálintról és a távolabbi városokból, falvakból 15.000 -20.000 ember, aki reggel nem, busszal, hanem kocsival „merészel” beutazni.

Statisztikázzunk, csak egy egészen keveset.

Ha ennek a 15.000 embernek a fele megy a BAH csomópont fele, akkor az7.500 főt jelent. Vegyük azt, hogy minden autóban 2 ember ül, azaz 3750 autóval számolhatunk. Ha ezen autók 80% -a  6:00 és 8:00 óra között érkezik Budapestre, akkor 3.000 autó érkezik a megadott időintervallumban a Budaörsi út szűkített szakaszához. Ez órára lebontva 1.500 autó / óra, azaz 25 autó / perc. Ha egy autó hosszát átlagosan 4 méterben állapítjuk meg, akkor 25×4 = 100 méteres kocsisor várakozik percenként!  Ha a BAH csomópont előtti közlekedési lámpánál 10-12 autó tud átmenni, akkor látszódik, hogy szó szerint percek alatt annyira felhalmozódik a sor, hogy az Egérútnál lesz a vége. A BAH csomópont fele 5 autóbusz jár, 10-15 percenként!

És fontos megjegyezni, hogy mind a távolsági buszok, mind a 272 -es busz az M7 -esen kell hogy strázsáljon egészen addig, amíg a Gazdagréti bekötőig nem érnek el!

Biztos, hogy zseniális ötlet volt a Budapest vonzáskörzetében élőkkel ilyen durván kiszúrni???