Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

A nagy sitetalk.com regisztrációs kísérlet!

Avatar photo
You are Reading..

A nagy sitetalk.com regisztrációs kísérlet!

Hát újra visszatértem a jó öreg sitetalk -hoz! Ne mondja bárki is azt, hogy a tények pontos ismerete nélkül vonok le következtetéseket!

Kezdjük az elején! A sitetalk.com egy közösségi site, ahol meghívással-, normál-,  illetve szponzoron keresztül lehet regisztrálni magad. Ha meghívásos, vagy normál alapon megy, az is szponzor! Azaz ha valaki jópofa meghívót küld, hogy gyere a sitetalk -ra, az nem azért teszi, mert haver, hanem azért, hogy pénzt keressen! (OK, most kicsit elfogult voltam!)
Puff! Itt én már meg is állnék, nem nagyon szeretem az olyan „barátokat” akik üzleti célból haverkodnak! De menjünk szépen tovább!
A regisztráció során meg kell adni néhány információt magadról, ebben nem látok semmi kivetni valót, igaz, hogy a facebook -hoz, ami elvileg a nagy „rivális” elég egy e-mail és egy jelszó! Ha megadtad, rögtön láthatod, hogy ki volt az ajánlód, azaz ki az aki a regisztrációd és a későbbi vásárlásaid során pénzt fog ezzel keresni. Ugyanitt el lehet olvasni a szerződési feltételeket is, amihez angol tudás szükséges. Valószínűleg ezért sokan el se olvassák! Pedig igen érdekes információkat tartalmaz!

Rögtön az elején a sitetalk üzemeltetője a Sitetalk Communities Limited kijelenti, hogy az adataid megadásával hozájárulsz ahhoz, hogy azokat az Unaico (a köztük lévő kapcsolatról nincs szó) felhasználhatja. Azt hiszem itt érdemes kicsit kielemezni a két cég kapcsolatát. Az Unaico oldalán a sitetalk -ot, mint saját terméket jeleníti meg, míg a sitetalk.com -on az ÁSZF -ben egy egészen más cég jelenik meg. Ok, lehet, hogy a tartalom és az ötlet az Unaico -é, míg a SCL -é az üzlemetetés. Nem látok bele a szerződésekbe, ezért vegyük azt, hogy így van.

Alig kell 6-8 sort lejebb menni a szerződésben, rögtön egy érdekes kitétel. Miszerint ha olyan képet, tartalmat tölt fel a felhasználó, amely tiltott, az SCL fenntartja a jogot, hogy törölje. Eddig ok, teljesen jogos! Ami utána van, az már érdekesebb. Lényegében kijelentik, hogy a hozzáférést korlátozhatják, törölhetik bármikor, és nem kell ezzel kapcsolatban figyelmeztetniük, előzetesen tájékoztatniuk.

Mivel itt egy üzleti kapcsolatról is szó lehet, elég érdekes az a pillanat, amikor 2500 ügyfelet összeszed egy nagyon ügyes ember, majd ezek elkezdenek vásárolni, és csilingelnek a milliók. Ez valamiért nem tetszik az Unaico -nak (vagy az SCL -nek), és szó nélkül törlik a hozzáférést. Nem kell megmagyaráznia, nem kell okot keresnie, egyszerűen csak törli!

Így elbukja a pénzt, amivel tartozik neki az Unaico a vásárlások után, de ami nagyobb probléma, hogy a kínkeservesen összegyűjtött ügyfélkört is bukja. Ilyenkor vajon kire „száll” a 2500 partner?

A szerződés többi része elfogadható, minden oldalról védik magukat, így bármi kerül ki a közösségi oldalra, arról csak a felhasználó tehet!

Lássunk neki a regisztrációnak. Szépen megadtam az adatokat, név, ország, e-mail cím, születési idő, nyelv, város, elfogadtam a feltételeket, és 13 múltam. Megadtam a CAPTCHA -t is, de hopp, valami bibi van! Egy nagy fehér üzenetablakot tett ki, amiben a Validation szöveg szerepel és egy piros bezárás gomb.

Bezártam, semmi. Újra megadtam az adataimat, újra ugyanez a hiba!
Áhá!! Biztos nem szereti a Google Chrome -ot! Mozilla Firefox -ot elindítom, megadok mindent, ugyanaz a hibaüzenet! Ok, a Firefox -ot se szereti! Van ilyen.

Kipróbáltam Internet Explorer -el, Safari -val, Operával. Mindenhol ugyanaz a hibaüzenet, illetve ugyanúgy nem mondta meg, hogy mi a problémája! Le vagyok tiltva??

Gondolkozni kezdtem, és kiötöltem, hogy biztos az ingyenes e-mail címemmel lesz probléma! Nosza hát, a személyes e-mail címemet adom meg (amiért szívtam a fogamat, de hát csináljuk.

Ugyanaz! Nem tudom magam regisztrálni! Nem mondja meg, hogy mi a probléma!

Így az első sitetalk -os regisztrációm, és a sitetalk belső oldalainak elemzése sajnos elmarad. Hamarosan próbálkozom újra! Addig is ha valakinek van ötlete, hogy miért dobta ki a Validate ablakot, ossza meg vele a kommentben!

4 Comments

    • Szia! Engedélyezés van az első 2 hozzászólásnál. Mindez azért, mert millió SPAM kerülne be, amit próbálok elkerülni. 🙂

  1. Idokozben rajottem,hogy itt nem kell regisztralni.:o)] vagy valamit beneztem.nem tudom.ma hosszu volt a nap. olvastam amit irtal. par honapja gondolkodom,gondolkodtam,hogy beszalljak a „nagy business”be. regisztraltam a site talkon meghivoval.gond nelkul beengedett. ahogy az irasodat olvastam,hogy nem tudsz regisztralni,en is probaltam belepni. eredmeny;fatal error. lehet,hogy valamit frissitenek,vagy behaltak ,nem tudom. pedig nagyon erdekelne,ha be tudnal a sitetalkra regisztralni,hogy milyen velemenyed lenne rola. en 2 het alatt nagyon erdekes dolgokat olvastam.egy resze pozitiv a masik negativ.de nem ugrasztjak ki a nyulat a bokorbol.nagyon sok helyen;youtube stb.nincs komment.erdekesnek talalom… vagy ellenorzik szurik es torlik,vagy x-aktak.

  2. folytatnom kell,mert nem fert be egy ablakba. ahogy mondtam,en ingyenesen be vagyok regisztralva. tegnap be tudtam lepni a sitetelkra.de az oldal a facebookhoz kepest meg mindig „lepkefing” gondolom fejlesztik… jovo heten mar a facebook lesz „lepkefing”a sitetalkhoz kepest.;o) ha a karbantartas miatt nem tudtal belepni,akkor vszinu kesobb be tudsz. ha mas a palya pl referrer vagy hogy hivjak hiba,akkor probald meg az en fhasznalonevemmel:python ha sikerul,akkor jol nezz korbe,mert nagyon kivancsi vagyok a velemenyedre. http://forum.tozsde.hu/cseveges/240-unaico-ltd.html

Comments are closed.