Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Meggyanusítva

Avatar photo
You are Reading..

Meggyanusítva

A tegnapi nap több szempontból is érdekes volt. Egyrészt feltörték a sousvidecenter.com instagram -ját, és nagyjából 3500 embert kezdett el követni valaki a nevemben. A mobil app -al csak egyenként lehet törölni a követéseket, így igazán jót szórakoztam, amíg egyenként törölgettem ki a nemkívánatos embereket. Egészen addig, amíg az instagram beszólt, hogy gyanúsan sokat használom a funkciót, ezért letiltanak! Hahaha! Ha feltörik az account -ot és 1 nap alatt 3400 feliratkozás történik, az teljesen hihető, ha törölni akarom, akkor az 100 követés után gyanús! Tíz pontos működés!

De nem is ez volt a legizgalmasabb, hanem az, hogy este volt egy telefonhívásom. Egy hölgy volt a túlsó felén a telefonnak, aki a bemutatkozást is elfelejtve elkezdte darálni, hogy a tőlem vásárolt telefonját a szolgáltató letiltotta, és hogy most azonnal oldjuk meg ezt a problémát.

Én meg csak pislogtam, hogy most mi a fene van, mert:

  • Az elmúlt években sosem adtam el a telefonjaimat
  • Sosem volt iPhone 8 -asom
  • Az elmúlt 6 hónapban senkinek se adtam el semmilyen saját tulajdonú dolgot

Végül, amikor levegőt vett, akkor elmondtam neki, hogy ez tévedés lehet. Erre ő tovább folytatta, hogy nem, nem, mert hogy akitől vette, az az én nevemet mondta neki, hogy az enyém volt a telefon, és hát ő lenyomozott engem facebook -on, majd megtalálta a keve.info -t, és egyértelmű, hogy én voltam, aki odaadtam neki a telefont.

Erre már nem nagyon tudtam okos választ adni, így elkezdtem kételkedni magamban, és felvetődött, hogy esetleg skizofrén vagyok, és tényleg én adtam el egy lopott iphone 8 -at??? 🙂 🙂 🙂

Komolyra fordítva a szót, nekem még sosem volt ilyen problémám, hogy valaki a nevemet illetve a személyemet felhasználva próbált másokat átverni. Így aztán nem is tudom, hogy mi ilyenkor a helyes viselkedés. A hölgynek azt javasoltam, hogy tegyen feljelentést a rendőrségen, így a rendőrök ki tudják kérni a telefon adatait, és rögtön kiderül, hogy kié volt eredetileg.

Ha pedig az enyém volt, akkor azt hiszem, kezdhetek csomagolni… 😀