Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Taj Mahal

Avatar photo
You are Reading..

Taj Mahal

Krisz barátommal pénteken be szerettünk volna ülni egy iszogatással egybekötött beszélgetésre valahova a nyugati pályaudvar környékén. Az a krimó, amit kinéztünk 3 éve megszűnt, de továbbra is fent maradt a port.hu -n, így 20 percig csak keresgéltük, aztán Krisz megkérdezett egy környéken dolgozó embert. Ő mondta el, hogy már nem létezik. Sebaj! Keressünk mást!
Pár percen belül megláttunk egy éttermet. Taj Mahal, hirdette a bejárat feletti tábla. Juhúú! Szeretem az indiai ételeket. Beléptünk, majd kicsit vissza is hőköltünk, ugyanis nem a megszokott fűszeres olajtól és füstölőtől fullasztó helyre léptünk be, hanem egy komoly, méltóságot parancsoló étterembe. Ahogy beléptünk, azonnal odasietett hozzánk egy tradicionális száriba öltözött lány, és megkérdezte, hogy foglaltunk -e asztalt. Valószínűleg az arcunkra volt írva a válasz, mert rögtön odavezetett minket egy asztalhoz.
Az étlapot és borlapot (Indiában isznak bort??) kihozta, majd megkérdezte, milyen italt hozhat. Krisz indiai sört (Cobra) kért, én pedig fűszeres tejes indiai teát. A sörről nem tudok nyilatkozni, csak annyit, hogy nagyon szép üvege volt. Ellenben a tea az egészen más! Egy picit ánizsos, egy picit fahéjas íze volt a fekete teának, amit a tejjel finomítottak.
Előételnek Papardam -ot kértem, 4 féle szósszal. Ez egy csicseriborsó lisztből készült tésztaféle, amit ropogósra sütnek. A tetejére apróra vágott csípős paprikából, hagymából és paradicsomból készült egyveleget tettek. A szószok között volt szilva és mangó csátni (állagát tekintve inkább lekvár volt!), továbbá  uborkás joghurt, és csípős kapros joghurt.
Meglepő volt, de mire megettem, teljesen ellepett. 🙂
Második fogásnak Krisz Tandoori Chicken -t kért ami speciális szószban pácolt csirke volt, tandoori kemencében sütve, és szó szerint a kemencéből tálalva. Annyira friss volt, hogy még 3-4 percig sistergett az öntöttvas edényben, amiben tálalva lett. Hozzá  Dum Pulao -t, azaz vegyes rizskülönlegességet kért.
Én arra gondolva, hogy az előétel nem lesz túl csípős, könnyfakasztóan csípős ételt rendeltem, Lanb Tikka Masala -t, ami tradicionális fűszerkeverékben pácolt bárányhús volt, hozzá Butter Naan -t kértem, ami vajas indiai naan kenyér.
Szégyen gyalázat, de nem tudtam megenni, egyrészt mert annyira csípős volt, hogy izzadtam, másrészt eltömített az előétel.
Amikor kihozták a számlát, hoztak mellé indiai fűszerekben tárolt kandis cukorkát. Néhányat elropogtattam, a fűszerekkel egyetemben. Itt is az ánizs volt az uralkodó, de nagyon finom volt.
A pincér lányok nagyon csinosak és udvariasak-, míg az ételek látványosak és ízletesen voltak, így mindenkinek bátran ajánlom a Szondi utca 40 alatt található Taj Mahal éttermet!

Értékelés: 10/10

2 Comments

  1. Majd én is megnézem ezt a helyet magamnak… Ha már én is csak innen szerzek tudomást, hol és mit csinálsz, csinos pincérlányok közt…

Comments are closed.