Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Töpszli

Avatar photo
You are Reading..

Töpszli

Dobpergés!! Fanfárok!!

És igen! Életem első bor ismertetőjét fogom most megírni!

Én, aki alapvetően antialkoholista vagyok (Vizsó bácsi, az 1 év termése volt!!!), ritkán szoktam dicsérni alkoholos italt.

Pár éve Szántó úr mutatott be a Szent Gaál pincészet egyik kedves és formás borának, ami megváltoztatta a borokhoz fűződő amúgy zárkózott viszonyomat. Azóta is kutatom a jó minőségű borokat (pl. Csopaki rizling! 😉 ).

És most, karácsonykor anyu egy újabb remek bort mutatott be. Ez a Varga pincészet Töpszli nevű bora.

Édes vörösbor, kellemes mazsolás ízzel, és ami nagyon fontos számomra, hogy a kortyolgatása közben nem érződik egyáltalán az alkohol íze. A legjobban egy gyenge sherry -hez lehet hasonlítani, de a meggy fanyarkás ízét, illetve a csokoládé utóízét is lehet egy árnyalatnyit érezni benne (egyet értek Varga úrral!)

A borhoz a szőlőszemeket egy picit megaszalják természetes úton (már nem érett szőlő, de még nem mazsola), és ennek köszönhetően a cukor tartalma koncentrálódik!

Nagyon finom édes bor, szerintem ha fiatalon ilyen minőségű borokkal kezdtem volna „pályafutásomat”, akkor nagy rajongója lennék már évek óta a minőségi boroknak. De így csak 3-4 éve vagyok az! 🙂

Értékelés: 10/10