Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Kakaóscsigát reggelire?

Avatar photo
You are Reading..

Kakaóscsigát reggelire?

Reggel annyira siettem, hogy nem sikerült reggeliznem. Sebaj, beugrok a pékségbe. De más útvonalon mentem, ezért bonyolult lett volna a pékségbe elcsörtetni. Sebaj, az egyik buszmegállónál pár hete vettem észre, hogy van egy bolt.
Pincehelyiség, 5 m2 alapterülettel, a legfontosabb élelmiszerekkel (chips, kóla, "szárnyakatadital", csoki, sütik) és egyéb kiegészítőkkel (betét, óvszer, zsebkendő) volt telezsúfolva. Örömmel pillantottam meg, hogy a középkorú úriember előtt egy fonott kosárban zsemlék, kiflik, és NICSAK!!, egy kakaós-csiga is előtűnt. Gyorsan felkaptam, és már nyújtottam is az úriembernek a 200 Ft -ost. A kakaós-csiga ~ 15 cm átmérőjű volt, magassága nem lehetett több 1 cm -nél, és a kakaó tartalma se tűnt túl soknak. Gondoltam, 60-80 forintba kerül.
Az emberke benyúlt a pénztárgépbe, majd a kezembe adott egy fém húszast. Kérdően néztem, de nem akart jönni a százas. Megkérdeztem tőle:
Ugyan, mennyibe kerül ez a péksütemény????
180 Ft

Azt hittem, leszakad az arcom. Az anyagköltsége nem lehetett több 20 forintnál, a szállítási és munkaköltséggel együtt se kerülhetett többe mint 80 Ft.
Jó magyar szokás szerint a boltos 200% -os haszonnal dolgozott, hogy ha 1 hétig senki se megy be a boltba, akkor se haljon éhen!
Mikor fognak rájönni a magyarok arra, hogy kisebb haszonnal, de több elégedett ügyféllel többre tudják vinni?