Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Óév, újév, és a mogorva szomszédok…

Avatar photo
You are Reading..

Óév, újév, és a mogorva szomszédok…

Mint minden évben, 2012 december 29 -én is beszereztem néhány látványelemet Gabóval, amivel búcsúztattuk a 2012 -es évet. Ezek között volt gyerekek számára készített csomag, amivel kovaköves patronok-, pörgettyűk-, és szikra szóró rudacskák is voltak. A legtöbbjét, amihez gyufa kellett, én gyújtottam meg, néhányat Gabó kezelt, de Nóri és Anett is részt vett a mulatságban. 19:30 környékén (fontos az időpont), nagy elhatározásra jutottunk:

Vegyük elő a rakétákat!

Ez konkrétan 8 darab pálcára erősített kis rakétát, illetve egy vetőcsövet és 10 szilvásgombóc méretű golyót jelent.

A ház melletti füves területre vittem ki a vetőcsövet, és onnan lőttük fel a színpompás tűzijátékokat. Sajnos a köd miatt vesztett a látványából, de még így is nagyon izgalmas és szép volt.

Két golyó volt már csak vissza. Az elsőt belehelyeztem a vetőcsőbe, és bumm, már repült is felfele. Zöld és piros színekben pompázó szikraeső hullott le, miközben kicsapódott a szomszéd épület első emeleti erkélyajtaja.

Az ajtóban egy kócos női fej jelent meg, aki rikácsoló hangon csak ennyit üvöltött ki:

Mennyetekapicsába!

Majd visszarántotta az ajtót, és eltűnt!

Köpni – nyelni nem tudtunk! 365 napból csak ez az egy-, a szilveszteri az, amikor legálisan lehet tűzijátékozni. Az esti nyolc órás időpont nem túl késő, akkor még senki se alszik, és ne feledkezzünk meg arról se, hogy a rakéták 60-70 méter magasan robbantak szét. 

Ettől függetlenül mogorva szomszédnőnk nem bírt ki 18 pukkanást. 

Belegondolni se mertünk abba, micsoda rikácsolás lesz éjfélkor, amikor egész Érd megőrül, és robbanásoktól lesz hangos a város!