Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Értekezés a csodákról avagy a Pizza Univerzum bukása

Avatar photo
You are Reading..

Értekezés a csodákról avagy a Pizza Univerzum bukása

„Minden csoda három napig tart!” – mondja a közmondás, és mennyire igaza van! Ha nem is három napig, de 3 hónapnál nem tovább.

Pár hónapja írtam, hogy a Király Pizza nevű hely megújult, és Pizza Univerzum  néven kezdte meg újra a működését (Október 23. úton).

Meglepő volt, hogy 650 Ft -ért viszonylag változatos és finom ételeket készítettem minden nap (menü címszóval). Már az elején feltűnt, hogy az adagok akkorák, hogy nem fog senki elhízni tőle. De változatos volt, és néha kifejezetten finom ételeket készítettek.

Aztán az idők során az adagok elkezdtek csökkenni. Nem nagyon, de érezhető volt, hogy ebéd után nem laktunk jól. Sebaj, változatos és olcsó.

És eljött az a bizonyos „harmadik nap”. A mai napon újra ebédelni mentünk .Szépen kifizettük az ételt, majd leültünk és vártunk. És vártunk. És vártunk. 

Ez eddig is így volt ,hogy valamiért mindig várni kellett az ételre (még akkor is, hogyha a leveses kondér ott volt a felszolgáló mellett!), de 1 órás az ebédszünetünk, nem probléma. 

Aztán érkezett egy hat fős társaság, majd pár percre rá egy három fős társaság is. És mi még mindig vártunk.

Aztán a felszolgál gyerek megjelent a levesekkel, de nem nekünk, hanem a hat fős társaságnak kezdte kivinni. Ok, lehet, hogy elnézte a sorrendet. Mindjárt jön a miénk (hiszen KÉT tányér levesről van csak szó, amit nem abban a pillanatban kell megfőzniük!).

De nem! A felszolgáló kivitte a három fős társaságnak a menüt. Majd néhány pizzát, majd a hat fős társaságnak kivitte a második fogást, és mi MÉG MINDIG VÁRTUNK.

Itt már kezdtem ideges lenni, és éppen álltam volna fel, hogy szóljak, amikor nagy nehezen (cirka 20 perc) megkaptuk a levest, ami hivatalosan Lencseleves füstölt tarjával lett volna, de helyette kaptunk lencselevest néhány szétfőtt bőrcafatkával.

Utána még 10 perc, amíg nagy kegyesen megkaptuk a második fogást, Olasz penne parmezán sajttal.

Az olasz itt talán a paradicsomszószba kevert fűszerkeverék volt, semmi más. Enyhén szétfőtt (nem al dente) tészta, híg paradicsomszósszal, és TRAPISTA SAJTTAL!

Itt verte ki nálam a biztosítékot az étterem. Ha már kihangsúlyozzák, hogy parmezán sajt, akkor törekedjenek rá, hogy valami hasonlóval szervírozzák!

Megfogadtam, hogy soha többet nem megyek oda! A felszolgáló gyerek stílusával és viselkedésével eddig is kifogásaim voltak, de az, hogy 45 percet várjunk két levesre meg egy szét főtt tésztára, azért már több a soknál!