Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Utazásom története

Avatar photo
You are Reading..

Utazásom története

Egyszerűnek tűnt, mint minden a legelején! Újpestről eljutni Budaörsig. 8 metró állomás, 4 busz állomás, majd még 5 busz állomás, és az ember ott is van a budaörsi McDonalds -nál.

A BKV útvonal tervezője szerint 1 óra és 10 perc kell hozzá. De az útvonal tervező nem naprakész!Mert tegyük fel, mi van akkor, hogyha egy üzemen kívül lévő metró szerelvény úgy dönt balga módon, hogy kigyullad, és kiég? Nem olyan gyakori eset, az útvonal tervező, és a készítője nem készülhet fel ilyen Vis Major esetekre…

16:00 -kor elindultam, gondolván, hogy az (x)Electro World áruházban még körbenézek, mielőtt elkezdődik a gyerekek születésnapi zsúrja. Nem magyarázkodom, én lettem volna a legboldogabb, ha nem itt tartjuk, de Nóri ragaszkodott hozzá! :(16:10 -re az M3 -as metrónál voltam. Ott egy kedvesnek egyáltalán nem nevezhető férfiú kijelentette, hogy az állományra bíz’ám nem lehet lemenni. Kérdően néztem rá és megkérdeztem: „Akkor most hogyan tovább?”Menjek a metró pótló busszal!- dörmögte! Szuper, felrohanok, éppen ott áll egy, felpattanok rá. 5-6 perc eltelik, egyre sűrűbb a tömeg, egymást nyomorgatjuk, süt a nap, meleg van. A busz meg csak áll. 10 perc után csukódnak az ajtók, majd 4 percig semmi. Újra kinyílnak az ajtók. Egy 26 év körüli srác bekiabál a vezetőnek, hogy akkor most mi van? Ő kikiabál, hogy nem indul a busz!

Rohanás át a mögötte álló metrópótló busz pótló buszra. Újabb 5-6 perc. Nem történik semmi, még melegebb van. Nyomorgunk. Mellettem egy 45- 50 év körüli autista férfi hajtogatja ugyanazt a 4 mondatot, folyamatosan, bólogatva, dülöngélve (Utálom a nyugdíjasokat! A lehel térig kell menni, ott leszállni! Csak dolgozik az ember, reggeltől estig! Fáradt mindenki, de nincs megállás!). Az előbbi (és igen ideges) srác bekiabál a sofőrnek, hogy miért állunk, nem kellene indulni? Válasz semmi! Integet neki, kopogtat, kérdez, a sofőr meredt arccal néz előre, a busz nem indul!

Újabb 2 feszült csend, majd a fiatal srác nem bírja tovább, és beordít: Induljon már el végre! A sofőr kiszól: Nem tudok, mert előttem egy busz, mögöttem kocsik, képtelenség kiállni!

16:30, az utasok noszogatására a busz vezetője kiszáll, hangosan káromkodik, és kijelenti, hogy nem az ő dolga ezt intézni, hanem a forgalom irányítóé! A forgalom irányító 5 perc után végre elzavarja az autókat, a busz kiáll! Elindultunk! 16:35!!!!

Alig megyünk 30 métert, megáll egy megállóban. Az emberek egymáson keresztül taposva próbálnak felszállni, begyömöszölődni az amúgy már teljesen teletöltött buszra. Az olajos heringek pléhdoboza kényelmes játszótér ehhez képest!

A busz nem indul. Fiatal srác (nevezzük ezentúl copfosnak) bekiabál, hogy talán akkor indulni kellene. Sofőr visszaordít: Nem tud elindulni, mert túl sokan vannak a buszon! Copfos intézkedik, megkér pár embert elől, hogy ugyan  már szálljanak le. A busz elindul!

16:40. Újpest városkapu. Újabb embertömeg, busz nem indul, copfos leszállításra szólít fel minden új embert!Nagyjából minden buszmegállóban ez történik, copfos ingerülten zavarja le az embereket, közben a sofőrrel perlekedik.17:15 -re (1 óra és 15 perc) érek a Lehet térhez. Az emberek ácsorognak a buszon.

Odamegyek a sofőrhöz és megkérdezem, hogy akkor most megy tovább, vagy mi lesz? „Nem megyek!” böffenti ki a fogai között. Bekiabálók a tömegnek, hogyha ezt a vezető nem tudja megtenni a csinos kis mikrofonján keresztül. A 400 ember, aki eddig bepasszírozódott a 300 ember szállítására alkalmas buszra, megindul lefele. A metróból kétszer ennyi ember áramlik fel.

Miközben próbálok lejutni, egy 55 – 60 év körüli igen elhízott emberbe botlom, aki se előre, se hátra nem megy. „Finoman” meglököm, felháborodottan hátranéz, ennyi idő alatt én kikerülöm, és hatalmas árnyékában lejutok a metróhoz. Már csak pár megálló választ el a Ferenciek terétől!!

Juhúú!

Metró sehol! 5 perc, és nagy nehezen bedöcög egy. Felszállok, a tömeg bepasszíroz a metró kocsi közepére. Elindultunk! Szinte már Budaörsön érzem magam, nem állíthat meg semmi!!!

Kivéve a tömeget, aki a Ferenciek terén meg sem mozdul!

Próbálok keresztül törni rajtuk, de nem sikerül eljutnom az ajtóig. Bezáródik, indul tovább a Kálvin tér fele. Én őrjöngök! odanyomulok az ajtóhoz, és lepattanok a következő megállóban. Rohanok át a másik oldalra. 2 perc múlva megérkezik a visszajárat!

17:35 felszállok. De nem történik semmi. A metró vezetője bemondja, hogy torlódás van, ezért nem fog indulni… 5 perc várakozás.

17:48 -ra a Ferenciek terén vagyok! Felpattanok az első gyors járatra, és cirka 6 perc alatt a Kosztolányin ácsorgok. Itt az orrom előtt megy el a 272 -es busz. 15 percet várok. 17:58 -kor indul a következő. Közben 3 hívásom van, hol vagyok, mit csinálok, miért nem vagyok még ott, rám várnak!!!

18:20 -ra Budaörsön vagyok. Beesek a gyorsétterembe, ahol a szülők éppen arról beszélgetnek, hogy a gyerekek apukájával kigyulladt a metró! A városi legendák így indulnak hosszú és vitatott útjukra. Bemutatkozok, és biztosítok mindenkit, hogy nincs semmi baj, indulhat a buli!
Köszönet a (x)BKV -nek ezért a két óra húsz perces részidőért. Kiszámoltam, hogy a teljes út 24 kilométer.

Ha 1 óra alatt 8 km -t tudok legyalogolni, akkor 2 óra és 20 perc alatt nagyjából futva is kiértem volna!

(x) Ingyen reklám