Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Figyelmetlenség, pont!

Avatar photo
You are Reading..

Figyelmetlenség, pont!

Tegnap este be kellett digitalizálnom egy papírt és el kellett volna küldenem e-mail -ben.

20:30 Gondoltam, nem probléma, rácsatlakoztatom a gépre a HP nyomtató/szkenner/fax/mindentudó eszközömet, és kész is leszek vele. Mint ahogy várható volt, nem olyan egyszerű az informatikával foglalkozó ember élete. Természetesen a szkenner részt NEM ismerte fel a laptopom. Két – három kört jártam, aztán úgy döntöttem, hogy inkább lefényképezem az újabb nagyonokostelefonommal. Kb 5 perc alatt beállítottam a fényforrást, és meg is volt a papír két oldala. Nagyonokosandroidostelefonról lévén szó, rögtön el is tudom küldeni! De nem! Hibaüzenet a küldésnél. Újabb körök, mi lehet a probléma. Hopp! Rájöttem, a levelező szerver autentikálja a levél küldése előtt a felhasználót (ne legyen már open relay szegénykém!). Nosza rajta, beállítottam a felhasználói nevet és jelszót, majd küldés. Semmi! WiFi probléma?? Nem, minden más működik!

21:00 A szerver dob hibaüzenetet! Beléptem a levelező szerver konzoljába, és megnéztem a hiba üzentet. Igen informatív volt. Nagyjából azt mondta, hogy valahol egy { vagy }jel rosszul van elhelyezve. Elsőre illetve hatodikra se ugrott be, hogy mi ez a hibaüzenet. Aztán lassacskán rájöttem, hogy a levelező szerviz programozható, és valamelyik kódrészlettel lesz probléma.

21:45 A kódot vizslatóm. Nem találom a hibát. Szintaktikailag rendben van. Ellenőrzést lefuttatva nem jelez problémát.

22:15 Google a barátom! Végig nyálazok vagy 40 oldalt, mire találok hasonló problémával küszködő embert. Elolvasom, értelmezem, javítom. Semmi! Hibaüzenet továbbra is dobódik!
22:30 Újabb próbálkozás. Törlöm a kódrészletet és megírom „from the scratch„! Ugyanaz a hiba!

22:45 Átírom a kódot, egyszerűsítem, lebutítom. Szintaktikailag rendben van! Nagyonokostelefonról ellenőrzés, továbbra is hibát dob! Grrrr!!!

23:00 Konzolra kiíratom az összes belső üzenetet, amit szerviz generál. És ekkor megakad a szemem valamin! Az e-mail címemben nincs pont! Gyorsan ellenőrzöm a nagyonokostelefonomban és TÉNYLEG! Kihagytam a pontot.

23:05 Beírom a pontot, ellenőrzöm, és JÓ!!!

3 órát fecséreltem el az életemből, egy pont miatt! Grrr!!