Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Félévi értékelés

Avatar photo
You are Reading..

Félévi értékelés

Már múlt héten szerettem volna megírni, de csak most jutottam el odáig, hogy „papírral vessem” a féléves értékelésről és a tanárok hozzáállásáról szóló gondolataimat.
Tények:

  • Gabó szorgalmas, és nagyon okos gyerek
  • Nóri trehány és nagyon okos gyerek
  • Gabó tanárai arra ösztökélik a gyerekeket, hogy minél jobban teljesítsenek
  • Nóri tanárai 1/2 év alatt lemondanak a „nehezen kezelhető” gyerekekről
  • Gabó bátorítást kap
  • Nóri szidást és elültetést

Ezután nem csoda, hogyha Nóri féléves értékelése nem lett túl rózsás. Erősen érződik benne az, hogy úgy mint engem általános iskolában, betették egy fiókba. Abba a fiókba ahová a kezelhetetlen, rosszul viselkedő tanulókat tették. Aztán ebből a fiókból általános iskolában nem is sikerült kikerülnöm, pedig orosz nyelvből és testnevelésből nagyon jó voltam! Igaz, a matematika és a fizika (no meg a nyelvtan) sose volt az erősségem. De talán azért, mert nem is akarták igazán megszerettetni!
Nóri félévi értékelése nem jó, de nem mondanám hogy rossz. Hat évesen kezdte az iskolát, a legtöbb osztálytársa már 7 éves! Talán ez a fél évnyi „lemaradás” lehet az oka! Hiszen lélekben még szinte óvodás. Szüksége lenne még a nyargalásra, a szigor helyet.

Gabó értékelése nagyon jó! Olvasásból és környezetismeretből kiváló lett, és a matematikát is az a bizonyos felmérő ahol kettest kapott, rontotta csak le!

Mind a kettőjüknek vittem egy kis ajándékot. Gabónak a jó értékelésért, Nórinak pedig ösztönzésül, hogy a következő félévben figyeljen oda jobban! Remélem, hogy ez a nevelési elv sikeres lesz, és jó hatással lesz rá az, hogy nem leszúrással, hanem ösztönzéssel próbálom a jó útra terelni.