Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

BKV és a szag

Avatar photo
You are Reading..

BKV és a szag

A BKV -n utazva gyakran gondolkozom el azon, hogy fel kellene szerelni olyan speciális érzékelőket az ajtóra, amely ki tudja szűrni azokat az embereket, akiknek test esetleg vizelet vagy széklet szaguk van.
Sok hajléktalan ezt a szagot páncélként használja. Pontosan tudják, hogy annyira büdösek, hogy senki se megy hozzájuk közel, és senkinek sincs mersze hozzájuk nyúlni. Így egyfajta védelmet élveznek, amikor felszállnak jegy és bérlet nélkül a járatokra.
Ma a villamoson újabb szagforrás ellenőrzésének menetén kezdtem el gondolkozni.
Egy jól öltözött negyvenes éveiben járó hölgy állt mellém a tömegben. Ahogy nézelődtem ki az ablakon, egyszer csak orbitálisan büdös csapta meg az orromat. Először fel se fogtam, honnan származik, és kellett 2-3 másodperc, mire rájöttem, hogy ez bizony a mellettem álló nő szájszaga. Mintha döghúst evett volna! Vagy valami annál is rosszabbat! ÉN se vagyok minden táplálkozás után fogat mosó (szégyellem is magamat), de hogy valakinek ilyen kellemetlen legyen a lehellete, vagy nyitott gyomorszájjal kell születnie, vagy a napi fogmosást kell mellőznie.
Gyorsan arréb húzódtam, és próbáltam nem arra gondolni, mi lehet a nő problémája.