Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Az álomszuszék villamosvezető esete

Avatar photo
You are Reading..

Az álomszuszék villamosvezető esete

Reggel a Ferenc körúton vártam a villamost, 40-50 emberrel együtt. A hatos villamos szinte az orrom előtt zárta be az ajtaját, majd elment. Elég hideg volt, és még a hó is esett. Végre megláttuk a lassan közeledő négyes villamost.
A villamos szinte becsurgott a megállóba, és a szokásosnál is távolabb állt meg attól a ponttól, mint ahol meg kellene állnia. Az emberek odatömörültek az ajtókhoz, és várták hogy zölden kezdjen el világítani a nyomógomb. De az bizony nem kezdett el világítani.
Arra gondoltam, hogy még javítani akar a pozícióján a villamos vezetője, ezért nem nyitja ki. De nem ez történt. Nagyjából 1 percig mindenki próbálta a zöld gombot megbabonázni, de nem! Az ajtó nem nyitódott ki.

Ekkor egy 25 év körüli srác odapenderült a villamosvezető ablakához, és erőteljesen bekopogott. Én is ott álltam, alig 1 méterre az ablaktól, és láttam, ahogy a kopogtatásra összerezzen, majd értetlenül felnéz a kopogóra. A fiatal srác látványos gesztusokkal próbálta elmagyarázni az üvegkalickába ülő negyvenes férfinak, hogy nem lenne rossz, hogyha az ajtókat kinyitná.

Pár másodpercen belül az ajtók kinyíltak…