Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

A nagy csokoládé összehasonlító elemzés

Avatar photo
You are Reading..

A nagy csokoládé összehasonlító elemzés

Az összehasonlítás tárgya két, a Lindt által gyártott csokoládé. Nehéz, mert összetevőiben szinte ugyan az, de mégis más.

Ha összetevőiben majdnem ugyanaz, akkor vajon miért kell összehasonlítani???

Hát ez a kérdés az én fejemben is megfordult, és semmi normális választ nem tudtam rá adni… Csak! 😛

Az egyik csokoládé 90% kakaótartalommal, míg a másik „csak” 85 % -al bír. Az ember azt gondolná, hogy ez az 5% szinte semmi (hiszen a szörp 5% -al hígabban még ugyanolyan finom!), és mégis. A 90% -os íze hihetetlenül csokoládés, szinte már az az érzése az embernek, hogy sűrített kakaóport rágcsál. A 85% -os verziónál már inkább csokoládé ízre asszociáltak az ízlelőbimbóim.

Állagára és külalakjára alig tértek el egymástól, természetesen a 90% -os egy árnyalattal sötétebb volt, de nem volt feltűnő. Ami meglepő volt, hogy a 90% -os csokoládét én olvadékonyabbnak éreztem a 85% -nál, miközben ennek pont az ellenkezőjének kellett volna történnie, hiszen a 85% -osban több kakaóvajnak kell lennie.

A Lindt csak jó minőségű édességeket gyárt, ezért nem is térek ki arra, hogy milyen élményt jelet egy keserűcsoki rajongónak az efajta finomság.

Végeredményben nekem a 85% -os jobban ízlett, inkább csokoládé volt, de a 90% -os meg jobban el tudom képzelni valamilyen édességen csokoládé forgácsként!