Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Meleg büszkeség

Avatar photo
You are Reading..

Meleg büszkeség

Nem voltam kíváncsi rá, és biztos hogy nem is mentem volna el, hogyha Budapesten lettem volna, de érdekelt az emberek hozzáállása a múlt hétvégi meleg büszkeség felvonuláshoz.

8-10 emberrel beszéltem a barátaim, ismerőseim közül, és vallástól, nemtől és politikai beállítottságtól függetlenül kijelenthetem, hogy a legtöbb embernek nincs problémája a melegekkel addig, amíg azt szolídan-, nem hivalkodva a homoszexualitásukkal-, otthon csinálják.

Nem ítéli el őket senki (pedig megkérdeztem jobbikos érzelmű úriembert is), egészen addig, amíg azt nem feltűnően, szinte már harsogva nem mutogatják. Miért jó az nekik, hogyha másokat hergelve / bosszantva „büszkélkednek” azzal, ami a hivatalos nézet szerint „hibás”?

Egyfajta erőfitogtatás ez, de nem értem hogy miért van rá szükség!  Ha bemegy a boltba, ugyanúgy kiszolgálják! Ha elmegy moziba, nem fogják elzavarni, mert a másik nemhez vonzódik!

Kicsit olyan, mint amikor valaki azért agresszív, mert alacsonyabb a társainál, és így próbál kitűnni! De ha erről van szó, akkor a mozgássérültek, vakok, szellemi fogyatékosok is tarthatnának demonstrációkat!

Nem tartanak, mert elfogadják és együtt élnek a „problémájukkal”!