Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Farsang

Avatar photo
You are Reading..

Farsang

Röviden összefoglalom a gyerekek farsangját.

A farsang 14 órakor kezdődött, éppen csak oda értem, ki kellett vennem fél nap szabadságot hozzá. Amikor odaértem, már sétáltak fel a színpadra a gyerekek, akik a mikrofonhoz caplattak, és ki – ki a maga stílusában hangosan vagy éppen csak motyogva  elmondta hogy mi ő. Nekem mint közönségnek a fába szorult féreg és az igazgató tetszett a legjobban.

De természetesen a legjobb a kis szakácslány volt az első céből. 🙂

Az igazgató zseniális volt. Egy vékonydongájú kis srác hosszanti csíkos ingbe, gyerek öltönyben, egy nagy barna ódivatú aktatáskával sétált fel a színpadra. Az orra alatt vékonyka bajusz volt rajzolva. Odaállt a mikrofonhoz, hihetetlenül komoly arccal. Megigazította a nyakkendőjét majd megszólalt:

– Én vagyok az új iskolaigazgató!

Az egész iskolában, a földszinten és az emeleten is kitört a hangos nevetés. 🙂

Voltak osztály produkciók is. Gabóék is előadtak egyet táncot, a Muzsika hangja című előadásból. Sajnos az eredeti ének nagyon hangos volt, így szinte hallani se lehetett ahogy a gyerekek énekeltek. Pedig mindannyian készültek rá!

Az előadások után szünet következett, amíg a gyerekek az osztályban és a büfében is ehettek szendvicseket, sütiket. Nagyon tetszett nekem, mert emlékeztetett a kisiskolás koromra. Akkor is nagyon vártam, mikor lehet menni a büfébe, és a kapott zsebpénzből a szülők által készített süteményeket és szendvicseket. A zsűrinek időközben sikerült döntenie, és hívták a gyerekeket a díjkiosztóra.

Miután kiosztották a díjakat (az igazgató csak a második lett), illetve ajándékot kaptak azok az osztályok aki táncoltak, következett a buli!

20 perc zene és tánc. Ezután az igazgatónő jelezte, hogy elérkezett az idő a befejezéshez.

Nórinak és Gabónak is nagyon tetszett a buli!