Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

A megváltó

Avatar photo
You are Reading..

A megváltó

Régebben gyakran olvastam krimi regényeket, főleg a klasszikusokat (Agatha Christie), és néhány magyar szerző könyveit. Aztán egy idő után nem érdekeltek, és a sci-fi irodalom megszállottja lettem. Aztán eltelt pár év, és az igazi irodalmi művek is elkezdtek érdekelni.

És most, újra krimit olvastam. Nem is akármilyet. Jo Nesbrø norvég író „A megváltó” című művét. Azért kezdtem el olvasni, mert skandináv krimit még sosem olvastam, illetve biztosítva volt a napi metrózáshoz az olvasmány, hiszen majdnem 500 oldalas könyvről van szó!

Nem gondoltam volna, hogy egy idő után rákattanok, és alig bírom majd letenni. Az utolsó 200 oldal éjféltől hajnali 3 -ig olvastam. Érdekes, időnként szaggatott a történet, de mégis magával ragadó, és izgalmas.

Az igazi meglepetés azonban az volt, hogy az utolsó előtti pillanatig az indíték és a kiagyalójának kiléte titokban maradt. Ügyesen játszott az olvasó gondolataival, és én személy szerint a történet szereplőiről egytől – egyig el tudtam volna képzelni, hogy ők tervelték ki az egészet. Aztán jött a reveláció, és Harry Hole megfejtette a történetet.

Véleményem szerint még azoknak is tetszene ez a könyv, akik nem nagyon szeretik a krimiket. Igaz, van néhány rész benne, ami „kicsit kínos” és gyengébb gyomrú embereknél kiütheti a biztosítékot.