Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Rózsaborsos csokoládé

Avatar photo
You are Reading..

Rózsaborsos csokoládé

Milyen lehet egy csokoládé, amire cukor vagy mogyoró helyett borsot szórnak? Illik egymáshoz ez a két íz? Csípős és édes együtt jó! No de ha a csípős ízt a bors adja?? Az is finom lehet?

A választ erre a kérdésre egy német cég próbálja megadni.

A Lauenstein Confiserie által készített édesség nem csak csomagolásával, de már a külalakjával is elkápráztatja az embert. A sötét csokoládéra szórt élénkvörös rózsabors igazán látványos és gusztusos. A rózsaszín doboz esztétikusan van kialakítva, még egy kis papírhajtókát is perforáltak rá, amivel ügyesen vissza lehet zárni a kis ajtócskát. Mert hogy ajtócskán keresztül lehet hozzáférni! 🙂

A kóstolással kapcsolatban averzióim voltak, hiszen borsot eddig húsokra vagy sós ételekre szórtam.

A csokoládé maga 65% -os, kellemesen roppanós. Ahogy beleharaptam, rögtön megcsapta az orromat a bors jellegzetes íze. Azon gondolkoztam, hogy lassan ízlelgetni, vagy összerágni érdemes -e. Végül egy egészen kis kockát összerágtam, egy másikat pedig lassan hagytam elolvadni a nyelvemen.

Végül az összerágás bizonyult hatékonyabbnak, mert így az ízek teljes összhatását éreztem. A rózsabors nem csíp! Köszönhető ez annak, hogy semmi köze a fekete/fehér/zöld borshoz,  a szömörcefélék családjába tartozik, közeli rokona a mangónak és a kesudiónak. De a jellegzetes ízt mégis nagyon jól lehet érezni a nyelv hátsó részén. Így ahogy olvasd a csokoládé összemosódik az édes íz a kellemesen fanyar rózsabors ízével.

Ahogy az ember lenyeli, csak ez a kellemes édeskés íz marad hátra.

Nagyon szép és ízletes csokoládé, nyugodtan kijelenthetem, hogy a németek precizitása ebben a csokoládéban is érezhető! Pontosan el vannak találva az arányok.

Értékelés: 10/10