Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Vadászat a vietnami szendvicsre

Avatar photo
You are Reading..

Vadászat a vietnami szendvicsre

Pár hete vásároltam a deallx.hu -n egy szimpatikusnak tűnő kupont, ami két vietnami szendvicset, két vietnami teát és 1 kis adag buborék teát tartalmazott. A buborék tea az én nünükém, már többször kísérleteztem vele, de valahogy sosem akart összejönni. Vagy szétfőtt a tápiókagyöngy, vagy kemény maradt. Nosza, végre kipróbálhatom, milyen is ez eredetiben!

Szombaton jó szoros programot diktáltunk magunknak, amiben nyári gumi elintézése-, majd fűkasza bérlése-, ebéd főzése-, sárkányrepülőzés-, PASO koncert- és nem utolsó sorban a vietnami szendvics megkóstolása lett betervezve.

A betervezett programokat végül egészen szépen sikerült összehoznunk, igaz, hogy a hatalmas zápor-, egy autóbaleset- és az árvíz miatt 2.5 órán keresztül álltunk a dugóban a Széll Kálmán téren, így elcsúsztunk az utolsó két programmal, a szendvics kóstolással, és a PASO koncerttel. 

A kupont gondosan kinyomtattam, és indulás előtt még rá is néztem a papíron szereplő étteremre a facebook -on. A papíron Bahn Mi Bistro szerepelt, se több, se kevesebb, cím nem volt rátéve. Ez a történet szempontjából igen fontos momentum!!! 🙂

Update: A papíron rajta volt a cím, csak a második oldalon, amit bíz én nem vittem magammal!

Tehát megnéztem a Facebook oldalukat, és fejben szépen összeraktam, hogy merre kell majd mennünk. Leparkoltam a budai oldalon, átvillamosoztunk a Nyugati Pályaudvarhoz, és onnan elindultunk a Hajós utcába. Mikor odaértünk, meglepődve tapasztaltuk, hogy a Bahn Mi Bistro nincs sehol! Pffff!! Tettünk néhány kört, majd a megjelölt helyen lévő bisztróba bementünk, hogy megkérdezzük az ott szorgoskodó szőke hölgyet. Ő nagyot nézett, majd elmagyarázta, hogy ott valóban volt egy Banh Mi Bistro nevű hely, de azt pár hete bezárták a tulajdonosok, és egy új a menedzsmenttel nyitották meg, az ott üzemelő éttermet. Nagyokat pislogtunk, és próbáltuk értelmezni, hogy mi is történt! Átvertek volna a tulajdonosok ilyen csúnyán?? Abban a pillanatban jutott eszébe a hölgynek, hogy a Banh Mi Bistro üzemeltetőinek van egy másik étterme is, alig pár lépésre, menjünk oda, és kérdezzük meg ott!

Uzsgyi, enyhén zabosan átballagtunk a másik étterembe, és ott a fiatal felszolgáló lánynak szegeztük a kérdéseinket. Szegény ő is csak hebeget -habogott, azt mondta, nem tud a kuponról, és nem is adott neki a főnöke ilyen jellegű tájékoztatást! Eldurrant az agyam, és mobilon rámentem a deallx.hu -ra, ahol belépve megmutattam, hogy tessék, itt a kupon, amit vásároltunk!!!

A fiatal hölgy nézi – nézi, és nem tud megszólalni. Ekkor nekem bevillant valami! Gyorsan megnéztem a kupon leírását az interneten, és akkor tűn fel, hogy kis betűkkel ott volt a cím is! Uhh!!! A felszolgálótól elnézést kértünk, ő kényszeredetten mosolygott (még sose támadtak rá feldühödött vendégjelöltek) mi meg belőttük, hogy hova is kellene mennünk. Hát bizony nem volt egymás mellett a két étterem!

Irány a metró, majd pár megállóval később ott toporogtunk a Ferenczy István utca 28 szám alatt! 

És igen, megtaláltuk, ami kerestünk. Igaz, hogy ez nem a Bahn Mi Bistro, hanem a We Love Banh Mi Bistro volt! A DealLx -nél eléggé elcseszték! 🙁

Update: A DealLX -el egyeztettem, a cím feljebb fog kerülni, a magamfajta „második oldalt nem viszem magammal” vásárolók miatt! 🙂

We Love Banh Mi Bistro
We Love Banh Mi Bistro

Fáradtan, szomjasan és nem utolsó sorban éhesen mentünk be a bisztróba. A pulthoz mentünk, ahol egy mosolygós lány fogadott, aki éppen buborék teát készített. Pár másodperc múlva egy fiatalember jött, akinek megmutattuk a papírokat.

We Love Banh Mi belülről (elmosódva egy picit!)
We Love Banh Mi belülről (elmosódva egy picit!)

Kicsit megszeppenve közölte, hogy sajnos elfogyott a szendvicsbe szánt vietnami hús, és ezért csak vieatnami sonkával és csirkével tudja elkészíteni a szendvicseket. Nem probléma, mondtuk neki! Leültünk egy asztalhoz, és onnan nézelődtünk körbe. Kellemes hangulatú, nem túl nagy hely. Nem ordít a zene (nagyon jó pont), szép de nem gicces képek a falon és a lépcső karfáján. Az étlapon nincs túl sok minden, csak a legfontosabb (és talán legelfogadottabb) ételek: Pho leves, tavaszi tekercs, vietnami szendvics (utóbb kiderült, hogy a bahn mi a szendvics alapanyagát a bagettet jelenti) etc…

Közben feltűnt valami! Hoppá!!! Itt lehetőség van arra, hogy a kirakatba üljünk! 🙂 Nem ültün koda, de jó mókának tűnik! 😀

Közben a mosolygós hölgy kihozta a vietnami zöld teát. Nem volt benne édesítés, de mégis nagyon jó volt! Sőt, akkor és ott külön örültünk, hogy nincs benne semmilyen felesleges édesítés. Talán egy lime karikát elviselt volna (de ez már csak az én nünükém!).

Vietnami zöld tea
Vietnami zöld tea

Hamarosan megérkezett a szendvics is! Rávetettük magunkat, mint farkasok a nyúlra! 🙂 A szendvics alapanyaga a bagett nagyon jó volt ,ropogós, belül omlós, kellemes ízű. A vietnami sonka engem egy sűrűbb májkrémre emlékeztetett, de ettől függetlenül nagyon finom volt! Volt még benne koriander-, savanyúságra emlékeztető  répacsíkok-, uborka-, gyömbér-, és egy speciális öntet, ami időnként curry -re emlékeztetett, időnként meg nem. 😀  Tökéletes volt, biztos, hogy ki fogjuk próbálni a vietnami húsos verziót is! 🙂

vietnami szendvics
vietnami szendvics

Végül megérkezett a buborék tea is. Külön meglepetés volt, hogy két pohárral kaptunk (újabb jó pont a bisztrónak!), mert a szendvicsből nem kaphattuk meg az ígértet! 

Egyikbe maracuyát kértünk, tápióka gyöngyökkel, a másikba pedig keverve kaptunk gyümölcszselé csíkokat és gyümölcsös gyöngyöket. Mindkettő nagyon finom volt, és újabb jó pont azért, hogy perforáltan volt lezárva, így el is tudtuk volna vinni!

Buborék tea
Buborék tea

A tápióka bogyók viccesek, ahogy szétpukkannak az ember foga alatt, miután a tripla vastagságú szívószálon keresztül felszívja az ember. De ennél sokkal jobb a gyümölcsös golyócskák, amiben gyümölcsös ízű folyadék van. Felszívod, összerágod és a szádban újabb ízbombát érzel!

Örülök, hogy megismerhettem ezt a helyet, és kipróbálhattam a buborék teát! Külön köszönet a kedves kiszolgálásért! 😉

És hogy más ne tévessze el, íme az elérhetőségük:

We Love Banh Mi Bistro

http://www.banhmi.hu/

1053 Budapest, Ferenczy István utca 28