Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Nő vagy férfi???

Avatar photo
You are Reading..

Nő vagy férfi???

Egy ideje figyelem, hogy bizonyos vezetési helyzetben az autósok hogyan viselkednek, majd próbálom megtippelni, hogy milyen nemű a kocsit vezető egyén.
Ma is sikerült egy tipikus női manővert látnom. A forgalmi helyzet a következő:
M7 Budapesti szakaszán hatalmas dugó, mindenki próbálja megtalálni az a sávot ahol leggyorsabban lehet haladni. Egy kis zöld toyota yaris kettővel előttem a legbelső sávban halad. Egyszer csak kiteszi az irányjelzést jobbra. Majd 15 métert halad, és visszaveszi az indexet. 10 métert zötyögünk újra kiteszi az irányjelzést, halad 15 métert, majd visszaveszi. Ezt eljátszotta legalább 4 alkalommal. Az utolsó alkalommal egy busz mellett tette ki újra az irányjelzést. Amikor a busz lelassított, mint egy őrült, bevágott elő, majd irányjelzés nélkül, az utolsó utáni pillanatban átvágott abba a sávba, ami a BAH csomópont fele megy.

És akkor röviden leírom, hogy ez miért is történt…

A hölgy a belső sávban haladva gyorsabban tudott előre jutni, de érezte, hogy ideje lenne sávot váltani. Amikor sávváltáshoz kitette az irányjelzőt, nem mérte fel a mögötte haladó forgalmat. Amikor tudatosult benne, hogy annyira egymás hegyén – hátán vannak az autók, hogy meg kell állnia ahhoz, hogy besoroljon, inkább tovább haladt. Az utolsó sávváltásánál már tisztába volt vele, hogy pár méterrel tovább haladva nem tudna átmenni a BAH csomópont fele haladó sávba.

Tény, hogy az emberek nincsenek azzal tisztába, hogy nyugodtan megállhat a belső sávba, hogyha a forgalmi helyzet miatt nem tud átsorolni éppen akkor a külső sávba. Ezt semmilyen KRESZ szabály nem tiltja! De az is igaz, hogy a magyar autóvezetők 95% -a dudálással, és üvöltözéssel díjazza az ilyen "pauzét"!