Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Napi hülye

Avatar photo
You are Reading..

Napi hülye

Utálatos nyomorogni a buszon, idegesítő 10-15 perceket ácsorogni a buszmegállóban a rendszeresen késő buszok miatt, és undorító a nyári melegben néhány ember kipárolgása. De a buszos közlekedésnek is megvannak a szépségei.

Rögtön itt vannak a buszon beszélgető nyugdíjasok, fiatalok, akik akarva – akaratlanul is beavatnak a személyes problémáikba, amikor mellettem ücsörögve mesélik el az ismerőseiknek a dolgaikat.

A mai nap története egy felettébb retardált emberről szólt, amit egy középkorú úr mesélt hevesen gesztikulálva egy harmincas éveinek közepén járó úriembernek.

A történetbe ott kapcsolódtam be, hogy a középkorú úr szomszédja kifejezetten lusta ember hírében áll. Emiatt aztán rendszeresen konfrontálódik a szomszédokkal. Ősszel a lehullott leveleket nem hajlandó elsöpörni az utcáról, télen pedig a viszonylag rendben tartott utcán csak nála áll a 20 – 25 cm -es hó. Emiatt  a szomszédok nem csak személyesen keresték meg, de az Érdi Önkormányzathoz is beadtak egy „kérvényt”, hogy hasson oda a Pató Pál habitusú szomszédra. Alig 1 hete aztán az Önkormányzat felszólította (büntetési csekkel együtt) emberünket arra, hogy a portája előtt a havat szüntesse meg. Fontos ez a szó, hogy SZÜNTESSE meg! Ugyanis a delikvens a büntetésen felháborodva nem a kertészeti boltba ment hólapátért, hanem bevágtatott a sufniba, és keresgélni kezdett…

Keresgélt, hogy mivel tudná megszüntetni a havat. Útszóró sót nem talált, hamu-, kavics-, de még homok se volt a tárolóhelyiségben, ezért felkapta a 25 kilós zsákot, amit a sarokban talált, és azzal nyargalt ki a háza elő. Ott aztán (hangos szitkozódással) szétszórta a zsák tartalmát.

alig egy óra múlva a havat vékony rétegben fehér gyöngyöcskék borították. Újabb hóesés volt aznap, majd pár napra rá olvadás. Az olvadással együtt a gyöngyöcskék is eltűntek, de a szomszédok döbbenve vették észre, hogy a szomszéddal közös területen a telet egészen jól bíró tuják elkezdtek elszáradni.

Véletlen műve, gondolták magukban. Amikor aztán a harmadik és negyedi tuja is a pusztulást választotta, már egyre idegesebbek lettek, és átmentek kérdőre vonni a lusta szomszédot.

A nap hülyéje egy ideig vonakodót, majd előhozta a zsákot, amire az volt nagy betűkkel ráírva: Ipari növényirtó (ERŐSEN MÉRGEZŐ, lakott területen tilos a használata).