Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Evolúció pár hét alatt

Avatar photo
You are Reading..

Evolúció pár hét alatt

A SPAM küldők sose arról voltak ismeretesek, hogy ügyelnek a részletekre. Ők a nagy számok törvénye szerint bíznak abban, hogy a több millió embernek kiküldött levéláradatból ha csak minden ezredik fog reagálni, akkor már komoly bevételt termelnek. Emiatt van az, hogy a küldött levelek nyelvezete is primitív és legtöbb esetben angol.

Aztán ahogy múltak az évek, rájöttek, hogy a lokalizáció nem rossz dolog, és a Google ingyenes fordítójának a használatával „egészen pofás” magyar nyelvű levelet lehet küldeni a magyar TLD (.HU) alatti e-mail címekre.

De bizony arra nem gondoltak, hogy a Google nem végez tökéletes fordítást! Így aztán töménytelen mennyiségű hülyeség csapódik be az átlag ember postafiókjába.

Íme rögtön egy pár hete érkezett:

 

De tegnap valami történt az éterben! Ugyanis megérkezett az első olyan SPAM, amely már szinte teljesen magyarosan fogalmazott! Hirtelen nem is tudtam eldönteni, hogy egy alul képzett magyar ember-, vagy egy felokosított Google fordítónak sikerült ezt elkövetnie! Mindenesetre meggyőző, gratulálok annak a szoftvernek, ami ilyen szintű fordítást tudott végezni egy angol nyelvű szövegből!