Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Sztrájk

Avatar photo
You are Reading..

Sztrájk

Nincs nekem semmi problémám a sztrájkolással, minden szakszervezetnek szíve – joga, hogy az érdekeiért harcoljon.
De az már kevésbé tetszik, hogyha ezt úgy teszik, hogy az másnak a kárára váljék!
Ma reggel hat órától a Liga Szakszervezetek forgalomlassító demonstrációba kezdett Budapest nagyobb közlekedési csomópontjaiban. Egyik ilyen kulcsfontosságú hely a Budaörsi út.

7:35 -kor indultam el, de sajnos a 7:37 -es buszt nem sikerült elérnem. Sebaj, 7:47 -kor jött a következő budapesti járat. Csípős késő őszi idő volt, a kezemet a zsebemben dugtam, hogy ne fázzon, a sapkámat is jobban a fejemre húztam.
A budsörsi benzinkúthoz 7:55 -re ért a helyközi járat. Tudtam, hogy még 10 -12 perc, és megérkezik a 272 -es busz. Amikor már 8:16 volt, kezdtem gyanakodni! Baleset? Defekt?
NEM!!! Bevillant a hajnali rádióadásban hallottak: a lassító sztrájkban résztvesz a BKV is!
Gyorsan felhívtam Gergőt, aki visszaigazolta, hogy a 272 -es busz is részt vesz a sztrájkban. Miért is ne? Tulajdonképpen azokkal kell kib*aszni, akik nem tudnak semmit se tenni az ügyükben!
8:35 -re végül beállt a buszmegállóba egy 272 -es busz. Tömve ideges emberekkel. Irány az M7 -es! De nem eszik olyan forrón a kását! Az M7 -en dugó volt, nem is kicsi, a Tesco „magasságában” állt a vége.
Újabb örjítő percek teltek el. 8:25 volt, mire a Budaörsi útra ért a busz. És ekkor megértettem mindent. Az utat két sávban lezárta 4 autó, rajtuk a Liga Szakszervezetek zászlója!
A gépjárművek mellett kedényesen cseverésző emberek forró teát kortyolgattak és beszélgettek. Jól érezték magukat, hiszen NEM KELLETT:

  • időre beérniük a munkahelyükre
  • lekésniük egy ZH -t
  • beérniük a gyerekkel az iskolába
  • gyakorlati órára pontosan érkezniük

De hogy nehogy atrocitás érje őket, legalább 8 rendőr vigyázta a biztonságukat! Csak ahhoz voltak tökösek, hogy lezárják az utat! És ami még bosszantóbb, hogy még egy transzparenst se tettek ki, hogy miért sztrájkolnak! Csak úgy, mert a szakszervezet vezetőjének nem szavazták meg a havi 300.000 Ft -os plusz juttatást!

Eddig nem volt problémám a sztrájkolással, MOST MÁR VAN!