Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Én és a kínai feleség

Avatar photo
You are Reading..

Én és a kínai feleség

Két hónapja egy web oldalon kerestem valamit, amikor az oldal közepén megjelent egy hirdetés, miszerint itt a nagy lehetőség egy kínai lánnyal találkozni. A hirdetés mellett 4 – 5 lány fényképe, akik még európai szemmel is a modell kategóriába tartoznak.

Gondoltam magamban, rákattintok, megnézem. Bejött egy angol nyelvű oldal, és csalogatónak még több hölgy fényképét illetve adatait tették ki.

„Ha regisztrálsz, mindent megtudhatsz róluk!” – szólt a hirdetés. Mivel volt fél órám szabadon, meg poén is (kockafej poén), beregisztráltam magam egy kamu e-mail címmel, amit direkt ilyen esetekre tartok fent.

Valóban, a regisztráció után be lehetett lépni, és a csinosabbnál csinosabb lányok fényképét, bemutatkozását (szigorúan angolul) meg lehetett nézni. Végig böngésztem, majd hümmögtem magamban egy kicsit, hogy a mandulaszemű lányok szépek, de a magyar lányoknál nincs szebb! 😀

Másnap a kamu e-mail címemre érkezett egy levél, hogy töltsek fel magamról fényképet, mert érdeklődtek utánam. Ezen erősen meglepődtem, mert a bemutatkozó szöveghez magyarul írtam, de hogy ezt még fokozzam, irgalmatlanul nagy blődliséget!

Tulajdonképpen nincs Kínában ismerősöm, és egészen kicsi az esélyem arra, hogy az elkövetkező 5 évben világhírű Nobel díjas legyek, ezért feltöltöttem egy fényképet.

Alig telt el 1/2 óra, érkezett egy levél.

Meglepődtem egy kicsit, hogy egy csinos hölgy érdeklődik. Elolvastam a levelet, tipikus az ázsiai emberekre jellemző szöveg volt, tökéletes angolsággal.

Aztán eltellett még pár perc és beesett még egy levél. Újabb hölgy, aki „érdeklődött” utánam. És innentől mint a cunami, szó szerint 5 – 10 percenként estek be e-mail -ek.

Először elolvastam őket, de a tizenötödik után már a kisördög elkezdett dolgozni a bal vállamon.

Feltűnt ugyanis, hogy az összes levél angol nyelven íródott és mindegyik igen választékosan. De a hölgyeknél az volt írva, hogy vagy tervezi az angol tanulását, vagy éppen tanulja. Akkor pedig hogy tudnak ilyen tökéletes, nyelvtanilag hibátlan levelet írni???

Előjött belőlem az internetes nyomozó, és egyik hölgyet kiválasztva elkezdtem kutatni az interneten. Természetesen a megadott adatokkal  nem találtam semmit, illetve pont az volt a baj, hogy túl sok mindent találtam! Valószínűleg olyan nevet adtak meg a hölgynél, ami Kínában gyakori (Kovács Andrea), így képtelenség volt megtalálni.

Nem adtam fel, a Google -nak van egy kiváló szolgáltatása, amit kevesen ismernek, mégpedig a fénykép kereső. Az ember feltölt egy fényképet, és a Google végig nézi, hogy hasonló képet talált -e valahol.

Bingó!!!

Megtaláltam a hölgy egyik fényképét. Egy kínai oldal volt, Google -al lefordítottam, és hát… Egy konzum hölgyeket közvetítő cég oldalát sikerült megtalálnom. Bíztam benne, hogy ez csak véletlen. Még 4 oldalt találtam, mindegyik konzum hölgyeket „árusított”.

Végül talán a 8. vagy 9. oldalon konkrétabb dolgot találtam. A hölgy nevét és e-mail címét. Ezek tovább haladva már nem volt túl nehéz dolgom, hogy megtaláljam a blog -ját.

Mint ahogy sejtettem, egészen másként hívták, egészen más volt a kora, és  lakhelye se abban a tartományban volt.

Újabb kutatás után találtam egy fórumot, ahol erről a web oldalról volt diskurzus. A kitalálói zseniálisak!

Megoldották azt, hogy két helyről kapjanak ugyanazért a szolgáltatásért pénzt.

  1. A hölgy, aki regisztrálja magát. Tőle egy igen magas összeget kérnek el fényképezés, videózás és közvetítés címszóval.
  2. Az érdeklődőktől pénzt kérnek azért, hogy fel tudják venni a kapcsolatot a hölggyel.
Azaz ha valaki szeretne írni álmai hölgyének, akkor kreditet kell feltöltenie, és minden levélért, vagy beszélgetését (ott percdíj van!), levonnak a kreditjéből.
Az már csak hab a tortán, hogy megfelelő számú hölgy eléréséhez közösségi site -ról gyűjtenek képeket, és álnéven adnak meg információkat.
A másik trükk, ami szintén zseniális, a kommunikáció. Az érdeklődő úriember nem a hölggyel levelezik vagy chat -el, hanem egy operátorral, aki kiválóan tud angolul. Ha az operátor és az érdeklődő között kialakul valami, akkor értesítik a hölgyet, és onnantól kezdve rajta áll vagy bukik, hogy össze jönnek -e. 😀
Tulajdonképpen ez egy hatalmas becsapás, amit nagyon szép és látványos köntösbe bújtattak. Kicsit tovább nyomozva találtam két hasonló oldalt is, mindkettőt ugyanaz a cég üzemelteti, egyik thaiföldi, a másik ukrán lányokat próbál „eladni”.