Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hegyi sajtos, mazsolás, diós tejcsokoládé

Avatar photo
You are Reading..

Hegyi sajtos, mazsolás, diós tejcsokoládé

Tudom, hogy kezd már unalmassá válni, de megint Zotter dicsérő bejegyzést fogok írni. Azt hiszem, hogyha kitüntetést kellene kiosztani a minőség, környezettudatosság és innováció területén, akkor én ezt a kis osztrák céget javasolnám.
Zotterék csak természetes és bio alapanyagokból dolgoznak, továbbá a fair trade elve alapján csak olyan kereskedőktől vásárolnak, akik a haszon nagy részét a termelőknek juttatják vissza.

A termékeik körét folyamatosan bővítik, és komoly kutató munkát folytatnak, hogy a csokiból a legtöbbet hozzák ki! És mielőtt bárkiben az vetődne fel, hogy én a Zotter -nél dolgozom, vagy a Zotter magyarországi forgalmazója vagyok, NEM! 🙂 Egyszerűen csak értékelem a minőségi dolgokat!

És akkor most vissza a csokoládéhoz!

Nehéz leírni egy olyan érzést, ami orálisan gerjeszt izgatja az embert. Ez a csokoládé ilyen. A külső tejcsoki réteg kellemesen olvad, és ahogy felmelegszik az ember nyelvél a hegyi sajtos töltelék, a felső és alsó csokiréteg közül kibuggyan. Ekkor jön a meglepetés, mert enyhén alkoholos ízt érzek, mellette a nagyon lágy sajtkrémekre jellemző puhaságot. Pikáns, mert enyhén karamellizált. Ahogy tovább olvad együtt a csokoládé és a sajtkrém, egyszer csak elérkezünk a mazsolához, ami alkoholba volt áztatva, így kellemesen puha. Mellette egy – egy diódarabka pezsdíti fel a már – már elaléló ízlelőbimbókat.
A töltelékbe még belepasszíroztak egy csipetnyi mascobado nádcukrot, almás balzsamecetet (amit én nem éreztem), grappát, „birds eye” chilli -t és egy kevés mandulát.

Sokszor lehet hallani, hogy egy étel eteti magát, azt hiszem erre a csokoládéra ez tökéletesen igaz! Csak még egy falatkát, és még egyet. 5 perc alatt el lehet fogyasztani a felét, utána meg jókora bűntudata van az embernek, hogy másnak nem adott belőle! 🙂

Értékelés: 10/10

1 Comments

Comments are closed.