Hegyi sajtos, mazsolás, diós tejcsokoládé

Tudom, hogy kezd már unalmassá válni, de megint Zotter dicsérő bejegyzést fogok írni. Azt hiszem, hogyha kitüntetést kellene kiosztani a minőség, környezettudatosság és innováció területén, akkor én ezt a kis osztrák céget javasolnám.
Zotterék csak természetes és bio alapanyagokból dolgoznak, továbbá a fair trade elve alapján csak olyan kereskedőktől vásárolnak, akik a haszon nagy részét a termelőknek juttatják vissza.

A termékeik körét folyamatosan bővítik, és komoly kutató munkát folytatnak, hogy a csokiból a legtöbbet hozzák ki! És mielőtt bárkiben az vetődne fel, hogy én a Zotter -nél dolgozom, vagy a Zotter magyarországi forgalmazója vagyok, NEM! 🙂 Egyszerűen csak értékelem a minőségi dolgokat!

És akkor most vissza a csokoládéhoz!

Nehéz leírni egy olyan érzést, ami orálisan gerjeszt izgatja az embert. Ez a csokoládé ilyen. A külső tejcsoki réteg kellemesen olvad, és ahogy felmelegszik az ember nyelvél a hegyi sajtos töltelék, a felső és alsó csokiréteg közül kibuggyan. Ekkor jön a meglepetés, mert enyhén alkoholos ízt érzek, mellette a nagyon lágy sajtkrémekre jellemző puhaságot. Pikáns, mert enyhén karamellizált. Ahogy tovább olvad együtt a csokoládé és a sajtkrém, egyszer csak elérkezünk a mazsolához, ami alkoholba volt áztatva, így kellemesen puha. Mellette egy – egy diódarabka pezsdíti fel a már – már elaléló ízlelőbimbókat.
A töltelékbe még belepasszíroztak egy csipetnyi mascobado nádcukrot, almás balzsamecetet (amit én nem éreztem), grappát, “birds eye” chilli -t és egy kevés mandulát.

Sokszor lehet hallani, hogy egy étel eteti magát, azt hiszem erre a csokoládéra ez tökéletesen igaz! Csak még egy falatkát, és még egyet. 5 perc alatt el lehet fogyasztani a felét, utána meg jókora bűntudata van az embernek, hogy másnak nem adott belőle! 🙂

Értékelés: 10/10

Hasonló bejegyzések

Related Posts

1 Comment

    Hát igen… Nekem se… :’-(

Comments are closed.