Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Mit érdemes a magasztos célért kockáztatni?

Avatar photo
You are Reading..

Mit érdemes a magasztos célért kockáztatni?

Ez a kérdés vetődött fel bennem ma reggel. Az elmúlt 1 hónapban csupa olyan lehetőséget kaptam, ami kihagyhatatlan. Mindegyik kockázatos, de a kockázat és a lehetőség amihez hozzájuthatok, kiegyensúlyozzák egymást.
Három napja keresett meg egy barátom egy munkalehetőséggel. Egy olyan munkalehetőséggel, ami idény jellegű, azaz pár hónapig kell csak dolgozni, de olyan financiális vonzata lenne, amihez egy átlag ember nem szokott hozzá. Ami miatt most gondban érzem magam, hogy olyan tudást kell felmutatni, amit nem érzek teljesen magaménak. Másrészt az időbeosztásával is van probléma. Ugyanis folyamatosan kellene a szoftver fejlesztésnek mennie, de ez kivitelezhetetlen, hogyha a munkahelyemen dolgozom.
A nagy kérdés az, hogy kockáztassak, és tartsam meg mindkét munkát, vagy csak az egyiket? Vajon bírom -e 3-4 hónapig a dupla mennyiségű munkát? Mi lesz addig azokkal, akiket szeretek, és együtt akarok lenni? Mi lesz a magánéletemből 4 hónap alatt, ha eszek, alszok, és dolgozok? Mi lesz BELŐLEM, hogyha 120 napig csak a munkának élek?

Mennyit érdemes egy célért kockáztatni?

1 Comments

  1. A racionális érvek és elleneérvek végigrágása után azt tedd, amit a szíved diktál.

    Ha állandóan azon tipródik az ember, hogy "mi lenne ha", akkor lehet hogy sehová sem jut, semmit sem ér el, csak egyhelyben toporog.

    Ha úgy érzed, hogy nem akarsz 3-4 hónapig így élni, és mégsem kezdesz ehhez a munkához, akkor ez lesz a megfelelő döntés. Utána viszont nem szabad azon keseregni, hogy mi lett volna, ha, vagy hogy mit vesztettél, mert nem veszítesz, hiszen azt teszed majd, amit a legjobbnak látsz.

    Ha viszont elkezded ezt a munkát, akkor már ne félj! Azok, akik igazán szeretnek Téged, nem fognak eltűnni mellőled, és meg fogják találni azt az időt és helyet amikor Veled lehetnek, mégha nem is úgy mint bármely átlagos napon! Akik meg eltűnnek, mert megsértődnek, azok nem szeretnek Téged igazán, és értük nem érdemes bánkódni.

    Az tényleg igaz, hogy minden döntés fontos, és apró döntések határozhatják meg, hogy milyen is lesz a jövő.
    Viszont nekem tökmindegy hogy döntesz, én szeretlek, és mindig számíthatsz rám!

Comments are closed.