Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Zöldtea hántolt rizzsel ízesítve

Avatar photo
You are Reading..

Zöldtea hántolt rizzsel ízesítve

A kínai étteremben láttam meg ezt a furcsa üveget, és a "genmai" szót nem ismertem. Nosza, meg kell kóstolni, mert biztos voltam benne, hogy ez valami különleges ízesítés!

Genmai – Thai szó, jelentése hántolt barna rizs.

Az ital a japán Genmaicha -ra hajaz, ami zöld-tea levelek és pörkölt barna rizs keverékéből álló teakülönlegesség.
A színe engem a T*SCO -s ablakmosó folyadékra emlékeztetett, de a műanyag flakonra nyomtatott szöveg szerint nem tartalmaz se mesterséges édesítőt, se mesterséges színezéket (és nem utolsó sorban nem tartalmaz tartósítószert!).
A tea íze kellemes, de mégsem bántóan édes. Ahogy belekortyoltam, rögtön megéreztem a rizs jellegzetes, semmi másra nem emlékeztető aromáját. Az az igazság, hogy ez az aroma tejberizsben jó, de teában nem! A pörkölés hatására erőteljesebb lett az a nyelv hátsó részén érződő furcsa ízkombináció.

Egy kis érdekesség, hogy a Genmaicha teát hívják "Popcorn" teának is, mert a barna rizs pirításánál néha kipattog, mint a pattogatott kukorica. Évszázadokkal ezelőtt a szegény japánok itala volt, akik a tea ízét próbálták a pirított rizzsel erősíteni, mert jó minőségű tealevélhez nehezen jutottak hozzá. Ezért hívják a Genmaicha -t a "szegény ember teájának".


Vélemény: 6/10