Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

A csoda

Avatar photo
You are Reading..

A csoda

Élesen hasított bele a délelőtti langyos csendbe a bejárati ajtó nyitását jelző eszköz sivító hangja. Az eladó felnézett, és egy apró nénikát látott az ajtóba. A nyugdíjas hölgy a 80 -as éveit taposta, és látszott rajta, hogy nagyon zavarban van. Az eladó se értette, hogy mit keres egy mobilokkal foglalkozó üzletben egy idős néni, de kedvesen rámosolygott, és megkérdezte:

– Miben tudok segíteni, kezét csókolom!

A néni kicsit előrébb lépett, és matatni kezdett bevásárló kocsijában, majd diadalittasan elővett egy kötött szatyrocskát. A kis kötött alkalmatosságot megfordította, és kicsúszott belőle a tartalma, egy telefon. Nem túl márkás, nem túl okos, de funkcióját tekintve tökéletes. Előrébb lépett, és lasan, kómótosan kezdett hozzá a mondanivalójához.

– A kisunokám vásárolta nekem ezt a telefont itt. Két napja nem akar működni. Rákapcsoltam a töltőjét, de nem akar megjelenni az a szép színes festmény itt az elején. Tudna neke segíteni kedveském?

– El tetszett hozni a számlát néni?

– Nincs nekem olyan!

Válaszolta egy kicsit halkabban a néni. Az eladó kezébe vettem a készüléket és forgatta, vizsgálgatta egy darabig. Egy karcolás se volt rajta, a néni nem ejtette el. Más lehet a probléma! Az isteni szikra nem váratott sokáig magára! Hiszen ez a készülék ismert hibája!
Óvatosan levette a telefon hátlapján, majd a tápegységet kiemelte a telefonból. Óvatosan a szájához emelte, és a két pólust egyszerre nyalta meg. Érezte, ahogy az apró feszültség savas ízt hagy a nyelvén. Letörölte a tápegységet a pólójával, és vissza tette a telefonba. A fiókból már rutinszerűen húzta elő a telefonhoz tartozó töltőt, és azzal a mozdulattal be is dugta a telefonba.
A telefon kijelzője villant egyet, majd megjelent rajta a pillangó, amelyik átszállt a cég logója felett.

A néni csodálkozó arccal nézte az eladó tevékenységét. Majd megkérdezte:

– Hűű! Maga máskor is művelt már ilyen csodát a nyelvével?

– Hát persze, szinte naponta!

– És mennyivel tartozom a nyalásért Kedveském? *

* Alternatív befejezés:

– Tetszik tudni, elég régóta szenvedek ettől a ronda aranyértől…