Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

A nagy trükk, avagy hitelt felvenni mégsem olyan egyszerű

Avatar photo
You are Reading..

A nagy trükk, avagy hitelt felvenni mégsem olyan egyszerű

Csütörtökön nagy elhatározással kirobogtam a 240E busszal Budaörsre, és bementem az IKEA -ba.

A konyha bútort már sikerült összeállítanom, így eljött az ideje a megvásárlásnak.

De!!!

Keve úr szeret trükközni, ezért kitalálta, hogy nem fizeti ki a teljes árat, hiszen van lehetőség kamat mentes hitelre is (Keve úr kifizethette volna ha nagyon akarta volna, de inkább trükközött). Így a fiatalembernek, aki segített neki, feltette a nagy kérdést: Hol van a hely, ahol hitelt lehet intézni?

A srác megmutatta, majd ment a dolgára. Én nagyon okos voltam, és szépen kinyomtattam a Cetelem által igényelt munkáltatói igazolást, és hoztam magammal a konyhabútor összegét is.

A hölgy nagyon kedves volt, szépen végig nézte, majd mondta, hogy minden rendben, kellene a munkáltatói igazolás. Tessék! Személyi igazolvány, lakcím kártya! Tessék! Közüzemi számla 3 hónapnál nem régebbi!

Pufff!

Már hétfőn betettem a számlát a táskámba, hogy meglegyen ha eljutok az áruházba. Aztán szerda este, amikor pakolásztam a táskámban, elcsodálkoztam, hogy miért van ott egy Elmü számla, ezért vissza tettem a helyére!

Gratulálok magamnak!

Sajnos nincs, de tudok hozni. Nem probléma, akkor még kellene az adókártyája! 

Puff, újra!

4 éve, amikor voltunk nyaralni Olaszországban, kiraboltak minket, s elvitték a pénztárcámat is, amiben benne volt az adókártyám. Azóta nem csináltattam újat, hiszen szinte fejből tudom az adóazonosítómat! De bizony most szükség lett volna rá!

Mondta a hölgy, hogy akkor ezt a két papír szerezzem be, mert a minősítésem megvan, és elfogadták a hitel igényélésemet (itt már megbántam, hogy egyáltalán kértem 😀 ) de ezek kellenek.

Így hát lógó orral indultam le az alsó szintre, ahol vettem egy rizspapír lámpát, és egy izzókészletet.

Legközelebb ügyesebb leszek!

1 Comments

Comments are closed.