Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

A buszmegállóvan

Avatar photo
You are Reading..

A buszmegállóvan

A Kosztolányi Dezső téren álldogáltam a megállóban, amikor odajött hozzám egy bácsi. Rám nézett, és azt mondta:

– Fel teszek egy találós kérdést! Ha a zöld almába harapó hölgynek piros jelzést mutat a fogíny vérzésre, akkor a piros almába harapő nőnek milyen jelet fog mutatni?

Kellett 1/2 perc, amíg meg tudtam szólalni. Nem értettem, hogy a bácsi mit akar. Elismételte a kérdés újra. Végülk kikerülve a rossz választ, azt mondtam, hogy a poszteren lévő hölgynek olyan szabályos fogai vannak, hogy biztos nem vérzik az ínye.
A bácsi beletörődötten nézett rám, nem értettem meg a poént a kérdésben.
Ezután beszélgetésbe elegyedtünk, és kiderült, hogy egy megállót utazik csak, mert a combjánál lévő porckorong elkopott, és nehezen tud hosszabb utat megtenni. Beszélgettünk a gyógyszerekről, az időjárásról, és az internetes bűnözésről! 😀
A bácsi 81 éves múlt, és aranyos dolgokat mondott, megegyeztünk abban, hogy minden új felfedezésből / dologból a bűnözők húznak legelőször hasznot! 🙂

És igaza lett, mert cirka 5 percig beszélgettük, és már jött is a busz. Elbúcsúztunk, Ő felszállt a középső ajtónál, én hátul.

Elgondolkoztam azon, hogy régen az embereknek teljesen természetes volt, hogy az utcán megszólítottak és beszélgettek idegenekkel. Manapság ha valakit megszólítok az utcán, furcsán néz rám, és érezhető hogy szörnyen bizalmatlan!

Miért lettek az emberek ennyire bizalmatlanok és közönyösek egymással szemben???