Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Látogatás a Hajós 16 -ban

Avatar photo
You are Reading..

Látogatás a Hajós 16 -ban

Két napja, talán a bónusz brigád honlapján (régen, az őskorban volt törekvés rá, hogy a honlapot ottlapnak hívják, hála az égnek, elvetették) láttam egy hirdetést, ahol eredeti angol pancake -et lehetett egészen jó áron megkóstolni.

Mindig is kíváncsi voltam, milyen az igazi, szirupban tocsogós amerikai palacsinta, így „lóra” kaptunk, és meglátogattuk a Hajós 16 nevű „éttermet”. A web oldala szerintem félkész állapotban van, így túl sok információt nem tudtam meg. 🙁

Sebaj, majd az étteremben! Nos, az étterem egy 6x3x5 méteres kis helység. Alul egy konyhácska, egy asztallal, felette egy galéria ott 3 asztal (2 darab kétszemélyes, és 1 darab 4 személyes). Érkezésünkkor két pár ült fent, így mi is felmentünk. A bal oldali tükör igen trükkös, szinte mindenki balra fordult, és nekiment! 🙂

Elhelyezkedtünk a 4 személyes asztalnál, és vártunk. És vártunk. És vártunk.

Közben a „földszintről” a következő mondat hagyta el a konyhában tevékenykedő lány száját:

Szóljál a szőke hajú csávónak, meg a mellette ülő csajnak, hogy kész a palacsintájuk!

Mind a három asztalnál felfutottak a szemöldökök, ezt csöppet igénytelen és sértő volt!

Sebaj, 5 perc után lesétáltam, és kértem egy étlapot. A válasz:

Csak egy étlap van, valaki felvitte már, cserélgessétek egymás között!

Phüüü… Ez még meglepőbb volt! Vissza nyargaltam, és elkértük az 1 étlapot. Közben a” szőke hajú csávó” lement, és felhozta a palacsintáit.

Lesétáltam, és elhadartam, hogy mit kérünk: Olasz mazsolabor; Limonádé; Tejfölös, bacon szalonnás, juharszirupos pancake; Padlizsánkrémes, sajtos pancake; Földimogyorós, banános, juharszirupos pancake.

Majd vártunk. És vártunk. És vártunk.

Ami a várakozásnál még bosszantóbb volt, az a szag! Ugyanis szagelszívó hiányában a pirított bacon minden gőze, füstje felfele áramlott, és pár perc múlva már a ködös Albionban éreztük magunkat (csak itt füstös volt minden).

10 perc várakozás után lesétáltam (újra!), hogy az italokat megkérdezzem. A hölgy a fejéhez kapott, és gyorsan elkezdte kitölteni. Olympus citromlé, cukorszirup, Tesco -s ásványvíz, ebből limonádé lesz, 360 forintért! A mazsolabor eredeti volt, le a kalappal előtte, nagyon finom volt!

Igen hosszú idő után lesétáltam újra, és látványosan nekikezdtem a várakozásnak a pultnál. Elkészült a padlizsános éa a bacon -ös amerikai palacsinta. Nekem nagyon ízlett mindkettő, de a padlizsánkrémmel olyan óvatosan bántak, hogy szinte észre se lehetett venni.

Majd újabb várakozás. És csoda történt, a pultos hölgy megjelent két pancake -el. Körbenézett tanácstalanul, majd elmondta, hogy mi van nála. Egyikre lecsaptunk, ami földimogyoró krémes volt.

Behabzsoltuk, majd szó szerint menekültünk a füstből! 3000 Ft -ba került a látogatás, és éhesek maradtunk… 🙁

Ötletadónak jó volt ez a látogatás, de ha marad ez a fajta kiszolgálás, igen hamar lehúzhatják a rolót!

Vegyenek egy szagelszívót, nyomtassanak minden asztalra étlapot, és legyen még egy ember, aki felszolgál. Akkor még van esélyük arra, hogy javul a megítélésem!