Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

A föld után

Avatar photo
You are Reading..

A föld után

Nem is tudom, hol kezdjem…

Ímádom a sci – fi filmeket, szeretem az elgondolkodtató filmeket, örülök, hogyha a környezetvédelemről-, vagy a föld sorsáról van szó. Az After Earth erről szól, de mégsem őszinte a mosolyom! 

A film közepesen izgalmas tudományos fantasztikus mű, semmi kiemelkedővel, talán csak a kis Kovács Jaden folyamatosan szomorú nézésével, és szörnyen erőltetett játékával lehet számolni.

M. Night Shyamalan újra megpendítette (mint az Esemény című filmben) a természet bosszúját, igaz most nem a fák állnak bosszút, hanem a bolygón élő állatok és nővények, amiket Will Smith csak úgy jellemez, hogy „Itt minden élőlény számára a zsákmány… az ember!”.

A díszletek katasztrofálisak, szomorú leszek, hogyha a jövőben fából-, papírból és műanyag zacskóból fognak űrhajót építeni! A film több részében is feltűnt, hogy újrafelhasznált műanyag zacskókon- és papíron keresztül mentek a szereplők.

 

Amikor megtalálta Jaden a farok részt, ott pedig egy eltörött festett fadarab volt látható, ami egyértelműen az űrhajó része volt.

A színészek nem vitték túlzásba a karakterüket, Jaden Smith folyamatosan szomorú és mérges fejet vágott (még akkor is, amikor haldokolt), Will Smith pedig a mérges katona – apuka karaktert hozta, elvárva, hogy saját fia „Uram” -nak szólítsa.  Lehet, hogy megsértek ezzel valakit, de ez szánalmas!

A CGI -vel készített élőlények CGI -vel készített élőlényeknek néztek ki. Az Avatar szörnyei után ezek az „élőlények” szörnyen számítógép – generáltnak néztek ki.

A természet szép volt, de ez azt hiszen nem túl bonyolult Costa – Ricában! 😀

A film története kiszámítható volt, fordulat = 0, izgalom = 0.

Ha értékelnek kellene, akkor én 4 pontnál többet nem adnék a tízből!