Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Word War Z

Avatar photo
You are Reading..

Word War Z

Amilyen lelkesedéssel kezdtem nézni ezt a filmet, olyannyira gyorsan vesztettem el fél óra alatt azt. A Word War Z egy zombis film. Nem háborús. Lehet, hogy én vagyok annyira szellemiszegénylegény, hogy nem értettem meg a lényeget, de hol volt benne a világháború? A háborúban országok csatáznak egymással. Itt a nem zombik a zombikkal???

De ez legyen a legkisebb baj! A palkát nyerő, egy részét Magyarországon forgatták, a stáblistán Brad Pitt neve, bíztunk abban, hogy ez garancia lesz a jó filmre. De nem…

Az egész film egy káosz. Összekutyulva benne egy csomó amerikai klisé, egy ZS kategóriás zombifilmmel, és jó sok CGI -vel.

Nagyjából a film egyharmadánál már kételyek merültek fel bennünk, hogy mi is az értelme az egész filmnek, de azért tovább néztük. Ha azt mondanám, hogy ez egyszer nézhető, már akkor is hazudnák, mert nem. Ez egy olyan film, amit csak DVD -n szabadott volna kiadni. A látványvilága még ok, de a történet ócska, a szereplők közhelyesek, a történet béna, és tele van hülyeségekkel!

  • 10 mp alatt változnak át zombivá az emberek. Ha a véráramba jut egy vírus, akkor is kell legalább fél óra, amíg elszaporodik annyira, hogy annak látható jelei legyenek (bőrpír, izzadás, egyéb testi tünetek). Ez a vírus hogyan tudott 10 másodperc alatt elszaporodni???
  • Ha ennyire hatékony a vírus szaporodása, akkor miért nyállal, harapás útján terjed? Nem lenne egyszerűbb levegőben???
  • Tegyük fel, hogy 10 mp alatt eljut az agyba a vírus, és ott rögtön csúnya dolgokat csinál. De hogy lehet az, hogy ebbe a 10 mp -be belefért a bőr kicserzése, a szem homályossá tétele, és az erek besötétítése is??? Könyörgöm… Még egy ötévesnek is van annyi anatómiai tudása, hogy ilyet ne találjon ki!
  • A zombik élőhalottak. Itt szó se volt halálról. Ezek csak vírussal fertőzött emberek voltak. Ergo, nem zombik!
  • A vírus szuper képességeket adott az embereknek, hiszen gyorsan tudtak futni (de néha nem), nem fogott rajtuk a golyó (de néha igen), szuper jó lett a hallásuk, magas sipító lett a hangjuk. De egy vírus, miért adna szuper képességet a gazdatestnek? Neki elég az, hogy tovább fertőzzön! A jó öreg zombis filmekben még csak húzták magukat a zombik. Ebben a filmben már 4-5 métert is simán ugrottak helyből!
  • A vírus nem fertőzte meg azokat, akiknek valamilyen betegségük volt. De ha ez igaz, akkor az izraeli katonanőt, akinek az egyik kezét csuklóból „amputálta” Brad Pitt, miért üldözték? És miért nem üldözték a kicsit sántító katonát Dél Koreában?
  • Az ok, hogy az izraeli katonanők komoly kiképzésen mennek keresztül, de ettől függetlenül nekik is van ütőerük, amiből ömleni szokott a vér. És ha valakinek lecsapják csuklóból a kezét, annak bizony ömleni fog a vér. Egy sima nyomó kötés oda nem elég. 
  • Tegyük fel, hogy a fenti katonanőnek mégsem ömlött a vére. DE! Egy ilyen sérülés után az a minimum, hogy elájul, és legalább 2 hétig ápolásra szorul. Az abszurd, hogy miután levágták a kezét, és lezuhant a repülőgép, amivel utazott,  simán a vállán visz be egy nála másfélszer nehezebb férfit! Utána pedig még harcol egy sort a fertőzőtekkel!
  • És a kedvencem az, hogy a zombik ki tudják szagolni a betegségeket! És mindezt futás közben! Azaz, rohannak a lehetséges áldozat irányába, és megérzik rajta azt, hogy egy másik halálos vírussal van fertőzve! 

 

Egy szóval az egész film egy vicc! Ha annak szánták, akkor sikerült!