Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Metró eset

Avatar photo
You are Reading..

Metró eset

Pár napja, amikor a Gyöngyösi úti metró peronján ácsorogtam, a szembe lévő peronon furcsa esetet láttam. Egy 16-18 év közötti lány ült a műanyag széken, mellette egy szürkés fajtiszta dog a másik műanyag széken. Figyelték, hogy mikor érkezik a metrószerelvény. Ahogy odaért, a lány erősen kémlelni kezdte az arcokat. Eközben a metró tovább száguldott, és a kijárat felé tóduló emberek szépen elmentek a lány és a kutya mellett.

Egyszer csak a lány meglátott egy 35-40 év körüli szőkésbarna hajú, köpcös embert, aki közelített felé. A kutyát magához húzta, mintha tőle várna védelmet. A férfi közeledett felé, és a kezével egy igen furcsa mozdulatot tett, talán arra hasonlít, mint amikor valakit fejbe szeretne vágni egy másik ember egy létráról. A lány teljesen a kutya mögé bújt, és látszott, hogy harag van benne. Olyan volt a tekintetet, mint egy sarokba szorított állatnak, aki ha közelebb mennek hozzá, megtámadja a támadóját.

A férfi mozgásban volt, és ezt az intést is csak úgy, lazán küldte a lány felé, majd tovább sétált, mintha mise történt volna.

Ahogy a férfi eltűnt a feljárónál, a lány elengedte a kutyát, és mintha megkönnyebbült volna. Még pár percig ült a kutyával, majd felállt, és a másik kijáraton keresztül elment.